Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Χριστούγεννα στην Ελλάδα; Γιατί πρέπει να πας σε ένα από αυτά τα 5 χωριά
PLUS

Χριστούγεννα στην Ελλάδα; Γιατί πρέπει να πας σε ένα από αυτά τα 5 χωριά

Τα υπέροχα, αγαπημένα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ήδη σκεφτόμαστε πώς θα εκμεταλλευτούμε την ολιγοήμερη άδεια. Όσοι μείνουμε Ελλάδα, πρέπει να αρχίσουμε από τώρα την έρευνα, για να καταφέρουμε να περάσουμε τέλεια, αλλά οικονομικά. Όσο οι μέρες πλησιάζουν, τόσο η ιδέα για απόδραση στο εξωτερικό απομακρύνεται, μιας και οι τιμές στα εισιτήρια και την διαμονή φτάνουν στα […]

Χριστούγεννα-στην-Ελλάδα-προορισμοί.jpg

Τα υπέροχα, αγαπημένα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ήδη σκεφτόμαστε πώς θα εκμεταλλευτούμε την ολιγοήμερη άδεια. Όσοι μείνουμε Ελλάδα, πρέπει να αρχίσουμε από τώρα την έρευνα, για να καταφέρουμε να περάσουμε τέλεια, αλλά οικονομικά.

Όσο οι μέρες πλησιάζουν, τόσο η ιδέα για απόδραση στο εξωτερικό απομακρύνεται, μιας και οι τιμές στα εισιτήρια και την διαμονή φτάνουν στα ύψη.

Όμως υπάρχουν ελληνικά χωριά, τα οποία είναι παράδεισος!

Άγιος Αθανάσιος Πέλλας

Βρίσκεται στις δυτικές πλαγιές του όρους Βόρας ή Καϊμακτσαλάν και πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη και αποκαλείται από πολλούς «Αράχωβα της Μακεδονίας».

Πηγαίνοντας εκεί θα βρεις πολλούς πέτρινους ξενώνες και ξενοδοχεία  που ετοιμάζονται από τώρα να υποδεχτούν τους επισκέπτες τους την εορταστική περίοδο.

Ζεστές σούπες και ντόπιο νόστιμο κρασί.

Το χιονισμένο όρος Καϊμακτσαλάν είναι μία must επιλογή.

Ελατοχώρι Πιερίας

Οι όμορφοι παραδοσιακοί οικισμοί και το άγριο τοπίο θα σε κάνουν να αλλάξεις παραστάσεις.

Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα παραδοσιακά γλυκά και τις μαρμελάδες και να πεις μία ζεστή σοκολάτα.

Παρά το κρύο και το χιόνι, το Ελατοχώρι είναι ένας κλασικός προορισμός για οικογένειες και οικονομικός.

Ελάτη – Περτούλι

Χτισμένα στις πλαγιές του Κόζιακα, η Ελάτη και το Περτούλι είναι δύο τουριστικοί και δημοφιλείς προορισμοί στα Τρίκαλα που ολοένα και περισσότερος κόσμος επιλέγει.

Πυκνά έλατα, ομίχλη, χιονισμένα τοπία.

Επίσης οι «παραδοσιακές» ξυλόσομπες, τα λιβάδια, η άγρια φύση, οι τριγωνικές σοφίτες και φυσικά το αρχοντικό Περτούλι που επιβάλλεται να περάσεις μία βόλτα, αν μείνεις στην Ελάτη, σίγουρα είναι από τους λόγους που θα αγαπήσεις αυτό το μέρος.

Καρπενήσι

Πρώτον συνδυάζει βουνό, δάσος και ποτάμι και δεύτερον τα Χριστούγεννα είναι πανέμορφο, καθώς «βάζει» τα γιορτινά του.

Υπάρχουν διάφορα εορταστικά δρώμενα κάθε χρόνο που αξίζει να δεις, ενώ παρά το κρύο οι φωτισμένοι δρόμοι θα σε κάνουν να είσαι όλη την ώρα έξω.

Εκεί θα βρεις και διάφορα μπαράκια, αν αποφασίσεις να το επισκεφτείς με παρέα, ενώ πολλές ταβέρνες σερβίρουν νόστιμο ντόπιο κρέας- μεζέ που θα σε καταπλήξει.

Τρίκαλα Κορινθίας

Πρόκειται για την Άνω Συνοικία, την Μέση Συνοικία και την Κάτω Συνοικία των Τρικάλων Κορινθίας.

Μεταξύ τους απέχουν ελάχιστη ώρα, ενώ αν κάνεις μία προσεκτική έρευνα θα βρεις ξενώνα σε καλή τιμή.

Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς την λίμνη Δόξας που ναι μεν απέχει μία ώρα από εκεί, αλλά η θέα της λίμνης μέσα στο δάσος θα σε αποζημιώσει και το παραπάνω.

Επίσης πέρνα μία βόλτα από τις ταβέρνες της Μέσης Συνοικίας. Η θέα και η τέλεια κοτόσουπα θα σε βάλουν αμέσως στο γιορτινό κλίμα.

Υπάρχει και ένα μικρό χιονοδρομικό κέντρο στα Ζήρια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις