Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / 36ος Μαραθώνιος Αθήνας – Νικητής ο Μισόι, πάνω από 55.000 δρομείς από 105 χώρες!
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

36ος Μαραθώνιος Αθήνας – Νικητής ο Μισόι, πάνω από 55.000 δρομείς από 105 χώρες!

Ο Κενυάτης αθλητής Μπρίμιν Μισόι είναι ο μεγάλος νικητής στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας. Ο μαραθωνοδρόμος κάλυψε την κλασική διαδρομή των 42 χλμ σε χρόνο 2.10.57, γνωρίζοντας την αποθέωση κατά την είσοδο και τον τερματισμό του στο στάδιο «Καλλιμάρμαρο». Ο Κενυάτης είχε ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους αθλητές και έχοντας σταθερό ρυθμό στα τελευταία χιλιόμετρα, τερμάτισε σε […]

Μαραθώνιος-Μισόι.jpg

Ο Κενυάτης αθλητής Μπρίμιν Μισόι είναι ο μεγάλος νικητής στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.

Ο μαραθωνοδρόμος κάλυψε την κλασική διαδρομή των 42 χλμ σε χρόνο 2.10.57, γνωρίζοντας την αποθέωση κατά την είσοδο και τον τερματισμό του στο στάδιο «Καλλιμάρμαρο».

Ο Κενυάτης είχε ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους αθλητές και έχοντας σταθερό ρυθμό στα τελευταία χιλιόμετρα, τερμάτισε σε εξαιρετικά καλό χρόνο.

36ος Μαραθώνιος Αθήνας: Ο μεγάλος νικητής της κλασικής διαδρομής! video | Newsit.gr

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αιθίοπας Tiruneh Workneh Tesfa με χρόνο 02:12:52 και στην τρίτη θέση ο επίσης Αιθίοπας Mengist Azmeraw με χρόνο 02:13:20.

Ο πρώτος Έλληνας που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ήταν ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος.

Ο Γκελαούζος τερμάτισε στο Παναθηναϊκό στάδιο κάτω από τις επευφημίες του κόσμου με χρόνο 2:21:55 καταρρίπτοντας το περσινό 02:27:21 και κάνοντας την 9η καλύτερη επίδοση για Έλληνες αθλητές.

Οι νικητές στους αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ στην Αθήνα

Η νέα γενιά δρομέων έδειξε για μία ακόμη φορά πως βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση ενόψει της συνέχειας.

Ο Γιώργος Τάσσης έκανε την πρώτη του νίκη στα 10χλμ. Wind στον Αυθεντικό Μαραθώνιο και το πέτυχε με 30.29, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης.

Ο Τάσσης, ο οποίος την περασμένη άνοιξη ήταν νικητής στον Ημιμαραθώνιο, ξεκίνησε ελπιδοφόρα τη νέα χρονιά. Επίδοση καλύτερη από το προηγούμενο (30.50) – δικό του – ρεκόρ διαδρομής πέτυχε και ο δεύτερος της απόστασης, ο Χρήστος Καλλίας, που πέρασε τη γραμμή τερματισμού σε 30.40.

marathonios07

Ο 20χρονος Νίκος Σάκης κατέλαβε την τρίτη θέση με 30.59 και ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών στη διοργάνωση.

Στις γυναίκες η Γκλόρια Πριβιλέτζιο επιβεβαίωσε την εξαιρετική της κατάσταση και με 35.23 έκοψε την κορδέλα του τερματισμού.

Λίγα δευτερόλεπτα πίσω της, τερμάτισε η συναθλήτρια της, Αναστασία Καρακατσάνη, η πολυνίκης στην απόσταση με πέντε νίκες, με 35.51, ενώ η τριάδα συμπληρώθηκε από την Χάνα Μπρουκς (36.43). Η νεαρή Γλυκερία Σκάρκου ήταν τέταρτη με 37.41.

Δέκα λεπτά πριν κόψει το νήμα του τερματισμού ο φετινός νικητής του Μαραθωνίου της Αθήνας του Αυθεντικού, το Στάδιο πλημμύρισε από τη μελωδία που συνέθεσε ο Γιώργος Θεοφάνους στην παγκόσμια πρώτη εκτέλεσή της κι η οποία κι αποτελεί πλέον τον Ύμνο του Μαραθωνίου της Αθήνας υπό τον τίτλο Νενικήκαμεν.

Τον ύμνο που έχει τον τίτλο Νενικήκαμεν ερμήνευσαν σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Τάσου Συμεωνίδη με σολίστες τον βαρύτονο Κύρο Πατσαλίδη, και την μεσόφωνο Ινέζ Ζήκου και τη Χορωδία της ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ υπό τη διεύθυνση του Κωστή Κωνσταντάρα. Τη σύνθεση του Γιώργου Θεοφάνους ενορχήστρωσε ο εξάρχοντας βιολιστής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Αντώνης Σουσάμογλου.

Οι πιο συγκινητικές στιγμές του 36ου Μαραθωνίου Αθήνας διαδραματίστηκαν πολλά χιλιόμετρα πριν από τον τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ήταν όταν οι δρομείς πέρασαν από το Μάτι, όπου οι πυρόπληκτοι έκαναν συμβολική διαμαρτυρία.

Οι δρομείς είτε σήκωναν το χέρι του προς αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους και τα σπίτια τους από τη φονική πυρκαγιά, άλλοι μετέχοντες στον αγώνα χειροκροτούσαν τους πυρόπληκτους.

diamartyria09

Οι άνθρωποι που δοκιμάστηκαν από την πύρινη λαίλαπα είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί της Κυριακής σε σημείο της μαραθώνιας διαδρομής, προκειμένου να κάνουν μια συμβολική διαμαρτυρία.

«Δίνουμε τον δικό μας μαραθώνιο και θα κερδίσουμε», το μήνυμα που έστελνε το πανό που είχαν αναρτήσει, ενώ είχαν τοποθετήσει μαύρα μπαλόνια, με την ημερομηνία της φονικής πυρκαγιάς και τις λέξεις «Δεν ξεχνώ».

diamartyria06

Οι διοργανωτές του Μαραθωνίου Αθήνας είχαν ζητήσει από τους δρομείς να φορούν μια πράσινη μπαντάνα, για να «πρασινίσει» εικονικά το κομμάτι αυτό της μαραθώνιας διαδρομής, με την ελπίδα ότι αυτό θα έχει γίνει πράξη μέχρι την επόμενη διοργάνωση.

diamartyria02 marathonios04 marathonios03

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις