Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Κάμεραμαν περικυκλωμένος από τις φλόγες στην Καλιφόρνια (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάμεραμαν περικυκλωμένος από τις φλόγες στην Καλιφόρνια (vid)

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πύρινη λαίλαπα στην Καλιφόρνια, ενώ δεκάδες αγνοούνται Την ίδια ώρα, το δίκτυο CBS ανήρτησε βίντεο, στο οποίο φαίνεται περιτριγυρισμένος απ’ τις φλόγες ένας κάμεραμαν του Reuters. “Είμαι περικυκλωμένος από φωτιά” επαναλαμβάνει συνεχώς ο κάμεραμαν σε βίντεο που δείχνει τις φλόγες να καίνε τα πάντα γύρω […]

Καλιφόρνια κάμεραμαν

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πύρινη λαίλαπα στην Καλιφόρνια, ενώ δεκάδες αγνοούνται

Την ίδια ώρα, το δίκτυο CBS ανήρτησε βίντεο, στο οποίο φαίνεται περιτριγυρισμένος απ’ τις φλόγες ένας κάμεραμαν του Reuters.

“Είμαι περικυκλωμένος από φωτιά” επαναλαμβάνει συνεχώς ο κάμεραμαν σε βίντεο που δείχνει τις φλόγες να καίνε τα πάντα γύρω από το αυτοκίνητό του στην Καλιφόρνια.

Την ίδια ώρα, οι πυρκαγιές που μαίνονται από την Πέμπτη στην Καλιφόρνια έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 25 ανθρώπους και έχουν καταστρέψει χιλιάδες σπίτια.

Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι πήραν εντολή να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους σε μια εκτεταμένη περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα Σακραμέντο και στο διάσημο θέρετρο του Μαλιμπού.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στις δύο άκρες της Πολιτείας:

Στην κομητεία Μπατ στο βορρά, όπου μαίνεται η μεγαλύτερη και φονικότερη εστία, και γύρω από το Λος Άντζελες και το Μαλιμπού στο νότο.

Στον βορρά, 14 πτώματα βρέθηκαν το Σάββατο (10.11.2018), σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Μπατ, τον Κόρι Ονία.

Ενισχυόμενη από σφοδρούς ανέμους, αυτή η πυρκαγιά έγινε η πιο καταστροφική που έχει καταγραφεί ποτέ στην Καλιφόρνια, καθώς έχει καταστρέψει περισσότερα από 6.700 κτίρια – ανάμεσα στα οποία ένα νοσοκομείο και κατοικίες – στην Παραντάις, μια πόλη 27.000 κατοίκων βόρεια του Σακραμέντο.

Συνολικά 52.000 άνθρωποι έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Οι αρχές εκτιμούν πως θα χρειαστούν τρεις εβδομάδες για να τεθούν πλήρως υπό έλεγχο οι φλόγες.

Η πυρκαγιά έχει προς το παρόν κάψει περισσότερα από 400.000 στρέμματα και δεν ελέγχεται παρά σε ποσοστό 20%, σύμφωνα με την Cal Fire, την πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνια.

Έχουν τραυματισθεί 3 από τους περισσότερους από 3.200 πυροσβέστες που έχουν αναπτυχθεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις