Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Απέναντι στην ποινικοποίηση, γράφει ο Γιάννης Ντσούνος
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απέναντι στην ποινικοποίηση, γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Γράφει ο Γιάννης Ντσούνος Εν αναμονή σκληρότερου «πολιτικού ροκ» βρίσκονται στην ΝΔ, καθώς οι επιτελείς της Πειραιώς εκτιμούν ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο έως τις εκλογές να ποινικοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την πολιτική ζωή του τόπου, αντλώντας έτσι πολιτικά οφέλη ενόψει των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Μάλιστα δεν είναι λίγα τα στελέχη της ΝΔ, […]

Γιάννης Ντσούνος

Γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Εν αναμονή σκληρότερου «πολιτικού ροκ» βρίσκονται στην ΝΔ, καθώς οι επιτελείς της Πειραιώς εκτιμούν ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο έως τις εκλογές να ποινικοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την πολιτική ζωή του τόπου, αντλώντας έτσι πολιτικά οφέλη ενόψει των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Μάλιστα δεν είναι λίγα τα στελέχη της ΝΔ, όπως ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, που αναφέρουν ότι το λεγόμενο «δόγμα Πολάκη» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και μάλιστα κατ’ εντολή του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

Ο λόγος, σύμφωνα με τη ΝΔ, που η κυβέρνηση επιλέγει τον δρόμο της ποινικής στοχοποίησης των πολιτικών της αντιπάλων, είναι ότι εκλείπει αυτήν την στιγμή από την κυβερνητική φαρέτρα οποιοδήποτε βέλος που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως αφήγημα για να κερδηθούν οι εκλογές.

Ιδιαίτερα η τροπή που λαμβάνει το ζήτημα με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, αλλά και η απροθυμία των εταίρων να καταργήσουν τη νέα περικοπή από 1/1/2019 δημιουργούν στην κυβέρνηση έντονη ανασφάλεια και πανικό, σύμφωνα με τη ΝΔ, και την οδηγούν σε «επιχειρήσεις λάσπης» κατά των πολιτικών της αντιπάλων, που δημιουργούν επιπλέον πόλωση.

Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι η στείρα αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων, η εμφάνιση της μικροπολιτικής ξανά στο προσκήνιο και επομένως ο αποπροσανατολισμός από τα ζητήματα της οικονομίας, όπως είναι η περικοπή των συντάξεων και η επιστροφή των αναδρομικών μετά τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά και η συνεχιζόμενη ύφεση στον τομέα των δημοσιονομικών μεγεθών και των επενδύσεων.

Για να εξυπηρετήσει αυτήν την τακτική η κυβέρνηση επιλέγει να επικαλείται ανύπαρκτα πορίσματα ή στοιχεία, τα οποία καταπέφτουν όταν φθάνει η ώρα της απόδειξης, όπως έγινε με την υπόθεση της Novartis, η οποία, ενώ εμφανίστηκε ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, τώρα βρίσκεται σε πλήρη στασιμότητα.

Αλλά και οι πρόσφατες αποκαλύψεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ με την ανακάλυψη μιας μυστικής κρύπτης που περιείχε έγγραφα παραπέμπουν περισσότερο σε αστυνομική περιπέτεια και λιγότερο στην πραγματικότητα.

Από την ΝΔ δηλώνουν ευθαρσώς ότι όλα αυτά αποτελούν αστειότητες και καταδεικνύουν τον πρόχειρο κυβερνητικό σχεδιασμό σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν ενόχους.

Η ΝΔ εξελίσσει από την πλευρά της μια στρατηγική που αποδομεί πλήρως τις προθέσεις της κυβέρνησης να οδηγηθούμε στις εκλογές μέσα σε κλίμα «χειροπεδών», «λάσπης» και «παραπολιτικής», όπως δηλώνει στην Alpha freepress κορυφαίο γαλάζιο στέλεχος. Ο πρώτος άξονας της στρατηγικής αυτής είναι οι συνεχείς αναφορές από τα γαλάζια στελέχη ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να χειραγωγήσει την δικαιοσύνη.

Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι από τη μια προσπαθεί να αναβάλει ή να αποτρέψει την εισαγγελική έρευνα για το Μάτι και από την άλλη προχωρεί σε «πογκρόμ διώξεων», όπως ανέφερε και στην ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεύτερος άξονας αυτής τη στρατηγικής είναι η ανάδειξη σκανδάλων που γίνονται επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως είναι η υπόθεση του Θριασίου, όπου ο διαγωνισμός έγινε με διαφορετικούς όρους από εκείνους που ήρθε στην Βουλή, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί εκατομμύρια ευρώ από τον δημόσιο κορβανά ή ακόμη την υπόθεση της πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία, για την οποία δεν έχει υπάρξει ακόμη αποτέλεσμα και τιμωρία των ενόχων που ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο.

Τρίτος άξονας είναι η επαναφορά στην πολιτική ατζέντα των θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες και την καθημερινότητά τους.

Η «ομηρεία», στην οποία κρατά η κυβέρνηση τους συνταξιούχους, πρέπει να λήξει και η ΝΔ θα ζητά από την κυβέρνηση και να δεσμευτεί ότι θα επιστρέψει τα χρήματα που προβλέπουν οι δικαστικές αποφάσεις και να ενημερώσει την βουλή αφενός για το που θα βρεθούν τα χρήματα και αφετέρου για την πορεία των συζητήσεων με τους εταίρους για το ζήτημα των νέων περικοπών που έχουν ήδη ψηφιστεί.

Επιπλέον η ΝΔ θα επιμείνει στην πλήρη καταγραφή των δημοσιονομικών δεικτών που δείχνουν ύφεση της οικονομίας, αλλά και των δεικτών της ανεργίας και των επενδύσεων. Επιπλέον θέμα που εμφανίζεται στην κορυφή της ατζέντας της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η ανασφάλεια των πολιτών με τις συνεχείς δολοφονίες στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και τα φαινόμενα ανομίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τα οποία συνεχίζουν με αμείωτη ένταση και μάλιστα με την ανοχή της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστική η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος ότι «η κυβέρνηση ενθαρρύνει το περιβάλλον κατατρομοκράτησης των φοιτητών και των καθηγητών».

Στην ΝΔ εκτιμούν ότι η στρατηγική αυτή θα αποδώσει καρπούς πολύ σύντομα, αφού οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς και της κυβέρνησης δεν υφίσταται πλέον και την θέση του έχουν πάρει ο λαϊκισμός, τα ψέματα, οι επιχειρήσεις λάσπης και συκοφαντίας, η καρεκλολαγνεία της εξουσίας, ο παλαιοκομματισμός και οι επιδοματικές πολιτικές, που οδηγούν την χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια οικονομικής και πολιτικής αστάθειας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις