Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου, Ιερώνυμος
ΕΛΛΑΔΑ

Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου, Ιερώνυμος

Ενθρονίστηκε σήμερα ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στη κεντρική πλατεία της πόλης. Κατά τον χαιρετισμό του ο νέος Μητροπολίτης χαρακτήρισε μεταξύ άλλων την Λάρισα «τόπο μου» και ζήτησε από τον δήμαρχο Λαρισαίων να του ετοιμάσει την αίτηση μεταδημότευσης. Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος υποστήριξε ότι έρχεται στη Λάρισα με διάθεση σταυρικής […]

Μητροπολίτης

Ενθρονίστηκε σήμερα ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στη κεντρική πλατεία της πόλης.

Κατά τον χαιρετισμό του ο νέος Μητροπολίτης χαρακτήρισε μεταξύ άλλων την Λάρισα «τόπο μου» και ζήτησε από τον δήμαρχο Λαρισαίων να του ετοιμάσει την αίτηση μεταδημότευσης.

Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος υποστήριξε ότι έρχεται στη Λάρισα με διάθεση σταυρικής διακονίας, ενώ απευθυνόμενος στους πολίτες της Λάρισας είπε:

«Δεν μου περισσεύει κανείς. Μου είστε απαραίτητοι όλοι. Σε συστράτευση δίπλα, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα και να γίνει η Λάρισα εκτός από πανέμορφη πόλη χωροταξικά και ένας λειμώνας πνευματικός».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης καλωσορίζοντας τον Ιερώνυμο σημείωσε:

«Ήλθατε να διακονήσετε έναν φιλειρηνικό, φιλοπρόοδο τόπο, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε κοινωνικούς αγώνες για δικαιοσύνη, ισότητα και ανθρωπιά. Έναν τόπο που χωρούν όλοι χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς διακρίσεις. Όπως και μια νεολαία που γνωρίζει να είναι ανοιχτή στους καιρούς και που σέβεται και κρίνει θεσμούς και πρόσωπα”.

“Αυτός ο τόπος σας υποδέχεται σήμερα και ελπίζει ότι θα συνεχίσετε στην γραμμή της ενότητας, της φιλανθρωπίας, της αλληλεγγύης της Εκκλησίας”.

“Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα σταθούμε δίπλα σας σε κάθε πρωτοβουλία που θα απευθύνεται στον άνθρωπο”, κατέληξε ο δήμαρχος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις