Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Στο Φανάρι ο Κώστας Γαβρόγλου- Μετά τη δυσφορία Βαρθολομαίου
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Φανάρι ο Κώστας Γαβρόγλου- Μετά τη δυσφορία Βαρθολομαίου

Στο Φανάρι θα βρεθεί σήμερα ο Κώστας Γαβρόγλου για να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Η κίνηση αυτή ήρθε μετά τη δυσαρέσκεια Βαρθολομαίου γιατί δεν ενημερώθηκε για την «πρόθεση» συμφωνίας που ανακοίνωσαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Την Παρασκευή κλήθηκε στο Φανάρι η Ελληνίδα πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, Γεωργία Σουλτανοπούλου. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε […]

Γαβρόγλου-Φανάρι.jpg

Στο Φανάρι θα βρεθεί σήμερα ο Κώστας Γαβρόγλου για να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Η κίνηση αυτή ήρθε μετά τη δυσαρέσκεια Βαρθολομαίου γιατί δεν ενημερώθηκε για την «πρόθεση» συμφωνίας που ανακοίνωσαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Την Παρασκευή κλήθηκε στο Φανάρι η Ελληνίδα πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, Γεωργία Σουλτανοπούλου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε σε έντονο ύφος απορία γιατί το Φανάρι δεν ενημερώθηκε από την Πολιτεία για το προωθούμενο σχέδιο στο χώρο της Εκκλησίας που αφορά κληρικούς και μητροπόλεις της δικαιοδοσίας του.

Από το Δημόσιο μισθοδοτούνται περίπου 1.400 αρχιερείς και κληρική από την Εκκλησία της Κρήτης και τις μητροπόλεις Δωδεκανήσων, που υπάγονται απευθείας στο Φανάρι και δεν μπορούν να δεσμευθούν από τις αποφάσεις της ιεραρχίας, που θα συνέλθει εκτάκτως στις 16 Νοεμβρίου.

Επίσης, αν και οι 36 μητροπόλεις της Β. Ελλάδος (Νέες Χώρες) έχουν παραχωρηθεί διοικητικά με τον πατριαρχικό τόμο του 1928 στην Εκκλησία της Ελλάδος, ακόμη διατηρούν την πνευματική τους σύνδεση με το Φανάρι.

Η συνάντηση Βαρθολομαίου-Γαβρόγλου, ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής από το υπουργείο Παιδείας, που σημειώνει ότι είναι προγραμματισμένη από καιρό, αλλά πιθανότατα επισπεύσθηκε λόγω των εξελίξεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις