Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Το Sex της Μαντόνα & το Κάμα Σούτρα “ελεύθερα” στη Bodleian
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Sex της Μαντόνα & το Κάμα Σούτρα “ελεύθερα” στη Bodleian

Το Sex (1992) της Μαντόνα, το Κάμα Σούτρα, ο Εραστής της Λαίδης Τσάτερλι,  το πορτρέτο του Ντόρια Γκρέι του Όσκαρ Ουάιλντ, κι ένα εγχειρίδιο του 1974 το οποίο τιτλοφορείται «η χαρά του σεξ» Η διάσημη βιβλιοθήκη Bodleian της Οξφόρδης πάει ένα βήμα παρακάτω και πλέον επιτρέπει την ανάγνωση βιβλίων που ήταν έως σήμερα στη λίστα […]

Bodleian Sex Μαντόνα Κάμα Σούτρα

Το Sex (1992) της Μαντόνα, το Κάμα Σούτρα, ο Εραστής της Λαίδης Τσάτερλι,  το πορτρέτο του Ντόρια Γκρέι του Όσκαρ Ουάιλντ, κι ένα εγχειρίδιο του 1974 το οποίο τιτλοφορείται «η χαρά του σεξ»

Η διάσημη βιβλιοθήκη Bodleian της Οξφόρδης πάει ένα βήμα παρακάτω και πλέον επιτρέπει την ανάγνωση βιβλίων που ήταν έως σήμερα στη λίστα με τα απαγορευμένα.

Σύμφωνα με το CNN, το βρετανικό πανεπιστήμιο, ένα από τα κορυφαία του πλανήτη, δεν επέτρεπε στους φοιτητές του να διαβάσουν κάποια βιβλία που ήταν υπερβολικά άσεμνα.

Για έχουν πρόσβαση σε αυτά, θα έπρεπε πρώτα να έχουν λάβει άδεια από τον καθηγητή τους δικαιολογώντας έτσι την αναγκαιότητα να τα δανειστούν από την βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου.

Σε άρθρο του, το αμερικανικό κανάλι αναφέρει ότι, μία περιορισμένη συλλογή βιβλίων που αναφέρονται σε σεξουαλικές επαφές, είχαν περάσει 136 χρόνια κρυμμένα στην αρχαιότερη βιβλιοθήκη του κόσμου.

Πολλοί άνθρωποι δεν θα φαντάζονταν ποτέ ότι μια μεγάλη πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη,όπως η «Bodleian», κατέχει μια συλλογή από βιβλία που θεωρούνται «άσεμνα» στον κόσμο, επισημαίνει η Τζένιφερ Ινγκλχέρτ, καθηγήτρια Λατινικών στο Πανεπιστήμιο Durham στη βορειοανατολική Αγγλία.

Ένα αντίγραφο του μυθιστορήματος Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλι, το οποίο περιλαμβάνει σεξουαλικές περιγραφές, το βιβλίο Pop – Up Kama Sutra, έργα με φαλλικό συμβολισμό όπως και το διάσημο μυθιστόρημα Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι του  Όσκαρ Ουάιλντ, δανείζονται πλέον… ελεύθερα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις