Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Νέα πρόκληση Ράμα: Η Αλβανία δεν ντροπιάζεται από άξεστους, που τραγουδούν σαν κοράκια
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Νέα πρόκληση Ράμα: Η Αλβανία δεν ντροπιάζεται από άξεστους, που τραγουδούν σαν κοράκια

«Προβοκάτορες κηδειών» χαρακτήρισε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, όσους παραβρέθηκαν την Πέμπτη στους Βουλιαράτες στην κηδεία του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα Απαντώντας σε σχόλιο συμπατριώτη του, που του ζήτησε να λάβει θέση για όσα διαδραματίστηκαν στους Βουλιαράτες και «ντροπιάζουν την Αλβανία σαν κράτος» όπως υποστήριξε,  ο Έντι Ράμα χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για όσους παρευρέθηκαν στην κηδεία. «Το κράτος μας […]

Ράμα-κηδεία-Κατσίφα.jpg

«Προβοκάτορες κηδειών» χαρακτήρισε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, όσους παραβρέθηκαν την Πέμπτη στους Βουλιαράτες στην κηδεία του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα

Απαντώντας σε σχόλιο συμπατριώτη του, που του ζήτησε να λάβει θέση για όσα διαδραματίστηκαν στους Βουλιαράτες και «ντροπιάζουν την Αλβανία σαν κράτος» όπως υποστήριξε,  ο Έντι Ράμα χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για όσους παρευρέθηκαν στην κηδεία.

«Το κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα και ούτε με προβοκάτορες κηδειών. Όποιος ήρθε να προκαλέσει, εισήλθε, ντρόπιασε τον εαυτό του και τη σημαία του και αποχώρησε. Πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς τον άλλον και τη γλώσσα του, αλλά να αγαπάς τη χώρα και τη γλώσσα σου» σχολίασε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΤΣΙΦΑΣ

Οι δηλώσεις ήρθαν ως απάντηση στις υποδείξεις συμπατριώτη του που του ζήτησε να κάνει παρέμβαση και να «βάλει τους Έλληνες στη θέση τους, δείχνοντας τους την αξία τους ως αλβανικό έθνος».

Ωστόσο, πολλοί ήταν αυτοί που πρόσεξαν το ψευδώνυμο του χρήστη, κάνοντας λόγο για “στημένο” διάλογο.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΤΣΙΦΑΣ

Ο ίδιος ο Ράμα που λίγες ώρες μετά την εκτέλεση του Κατσίφα χαρακτήρισε τον νεκρό «εξτρεμιστή» και «τρελό», έστρεψε τα πυρά του κατά όσων παραβρέθηκαν στην κηδεία του άτυχου ομογενή, φωνάζοντας συνθήματα και τραγουδώντας τραγούδια στη μνήμη του, αποκαλώντας τους «βρωμερές υπάρξεις» αλλά επιχειρώντας ταυτόχρονα να φανεί διαλλακτικός ρίχνοντας γέφυρες φιλίας.

«Η Αλβανία δεν “ντροπιάζεται” από ορισμένους άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και τραγουδούν σαν κοράκια! Είναι βρωμερές υπάρξεις που βεβηλώνουν το νεκρό που δήθεν τιμούν και μειώνουν την αξιοπρέπεια της σημαίας του έθνους τους» δήλωσε προκλητικά για τους Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες που βρέθηκαν στους Βουλιαράτες.

«Ένα έθνος που έδωσε πολλά στην ανθρωπότητα, ενός λαού που δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι ποτέ εχθρός μας, μιας χώρας όπου οι Αλβανοί βρήκαν στέγη, το ίδιο όπως βρήκαν στέγη οι Έλληνες σε μας.

Και αυτή όπως κάθε άλλη χώρα, έχει την ατυχία να έχει τα δικά της γουρούνια και τα δικά της γαϊδούρια».

KFaMJx2
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις