Αντιδρά στη συμφωνία ο Βαρθολομαίος – Ζητά ενημέρωση από την γενική πρόξενο

ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδρά στη συμφωνία ο Βαρθολομαίος – Ζητά ενημέρωση από την γενική πρόξενο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Αντιδρά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για την μη ενημέρωσή του για τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας. Η πρώτη επίσημη αντίδραση από το Φανάρι ήρθε πριν από λίγο. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάλεσε την γενική πρόξενο της Ελλάδας, Γεωργία Σουλτανόπουλου. Σκοπός του, να ζητήσει να ενημερωθεί για […]

09.11.2018 | 19:47

Αντιδρά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για την μη ενημέρωσή του για τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας.

Η πρώτη επίσημη αντίδραση από το Φανάρι ήρθε πριν από λίγο.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάλεσε την γενική πρόξενο της Ελλάδας, Γεωργία Σουλτανόπουλου.

Σκοπός του, να ζητήσει να ενημερωθεί για τη συμφωνία Ιερώνυμου – Τσίπρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα περιμένει να δει τι περιλαμβάνει η επίμαχη συμφωνία.

Ύστερα θα αποφασίσει αν θα αντιδράσει ή όχι.

«Η Πράξη του 1928»

Υπενθυμίζεται πάντως η «Πράξη του 1928», σύμφωνα με την οποία ορισμένες  μητροπόλεις εξακολουθούν να υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Πρόκειται για τις περιοχές που προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους. Αυτές είναι οι: Ήπειρος, Μακεδονία, Θράκη, νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα.

Oι συγκεκριμένες μητροπόλεις παραχωρήθηκαν στην Εκκλησία της Ελλάδος για να διοικούνται σύμφωνα με τη Πατριαρχική Πράξη του 1928.

Exit mobile version