Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κατάληψη για… όλα – Πάλι κλειστά τα σχολεία στην Κατερίνη (pics-vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Κατάληψη για… όλα – Πάλι κλειστά τα σχολεία στην Κατερίνη (pics-vid)

Με την παραμικρή αφορμή κλείνουν πλέον τα σχολεία οι μαθητές. Στην Κατερίνη, μαθητές και μαθήτριες προχώρησαν σε κατάληψη των σχολείων τους αντιδρώντας στη συμφωνία των Πρεσπών… Δεύτερος λόγος όμως, είναι και η αποβολή μαθητών από το 1ο ΕΠΑΛ Γέρακα επειδή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή». Η νεολαία της Κατερίνης μας δείχνει το […]

Κατάληψη σχολεία Κατερίνη

Με την παραμικρή αφορμή κλείνουν πλέον τα σχολεία οι μαθητές.

Στην Κατερίνη, μαθητές και μαθήτριες προχώρησαν σε κατάληψη των σχολείων τους αντιδρώντας στη συμφωνία των Πρεσπών…

Δεύτερος λόγος όμως, είναι και η αποβολή μαθητών από το 1ο ΕΠΑΛ Γέρακα επειδή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή».

Η νεολαία της Κατερίνης μας δείχνει το δρόμο. Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας.
ΝΥΝ ΥΠΈΡ ΠΆΝΤΩΝ Ο ΑΓΏΝ.

Όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, υπό κατάληψη βρίσκονται από χθες, Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, το 1ο ΓΕΛ, στο 3ο ΓΕΛ, στο 4ο ΓΕΛ, στο 5ο ΓΕΛ Κατερίνης, το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης, καθώς και το Μουσικό Σχολείο.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος, τη συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, αλλά και για την αποβολή μαθητών από το 1ο ΕΠΑΛ Γέρακα επειδή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή».

Σχετικά πανό έχουν αναρτηθεί στις εισόδους των σχολείων.

Πανό στην είσοδο του σχολείου Οι μαθητές αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών Κατάληψη σχολείων για τη Μακεδονία

Υπενθυμίζεται η υπόθεση με το 1ο Γενικό Λύκειο Γέρακα απασχολεί εδώ και μέρες το πανελλήνιο, με κυβερνητικούς βουλευτές να κάνουν λόγο ακόμη και για «διακλαδωμένη πανελλαδική συνεννόηση να παίζει το εμβατήριο για την Μακεδονία στις παρελάσεις».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις