Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή, στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή, στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή, στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα Πέρασαν 13 ημέρες από τον θάνατο του Έλληνα ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα στους Βουλιαράτες της Άνω Δρόπολης στη νότια Αλβανία.  Έπειτα από προτροπή του αντιπροέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.  «Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα και την χωρίς […]

Ενός-λεπτού-σιγή-στη-Βουλή-στη-μνήμη-του-Κωνσταντίνου-Κατσίφα.jpg

Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή, στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Πέρασαν 13 ημέρες από τον θάνατο του Έλληνα ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα στους Βουλιαράτες της Άνω Δρόπολης στη νότια Αλβανία. 

Έπειτα από προτροπή του αντιπροέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. 

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα και την χωρίς κανένα άλλοθι καταδίκη της δολοφονίας του εκ μέρους της αλβανικής αστυνομίας στους Βουλιαράτες.

Ζητώ την έγκριση του Σώματος, γιατί δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό, να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή», ανέφερε ο Νικήτας Κακλαμάνης ανοίγοντας τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Ο 35χρονος ομογενής αναπαύτηκε στη γη των Βουλιαράτων χθες, στο χωριό που γεννήθηκε. 

Χιλιάδες άνθρωποι συνέρρευσαν από όλα τα χωριά της Βόρειας Ηπείρου και από πολλές περιοχές της Ελλάδας για το ύστατο χαίρε στον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Βρέθηκαν εκεί, κρατώντας ελληνικές σημαίες, συμμετέχοντας στον θρήνο και το πένθος της οικογένειας. Άλλοτε κλαίγοντας γοερά, κι άλλοτε ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο και τραγουδώντας μοιρολόγια.

Η τεράστια σημαία που είχε φτιάξει ο 35χρονος ομογενής για τα συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για τη Μακεδονία είχε απλωθεί πάνω από τον τάφο του.

Στους Βουλιαράτες έχει φτάσει για την κηδεία και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις