Αθήνα

°C

Τρίτη

19

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Θα λέτε σε όλα ναι, “απειλεί” ο Τσίπρας – Η αφιέρωση στον Μητσοτάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα λέτε σε όλα ναι, “απειλεί” ο Τσίπρας – Η αφιέρωση στον Μητσοτάκη

«Θα λέτε σε όλα ναι», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την αντιπολίτευση, αναφερόμενος σε μια σειρά θετικών αντίμετρων που θα ακολουθήσει την επιστροφή των αναδρομικών. Σχετικά με το τελευταίο, ο κ. Τσίπρας το χαρακτήρισε ως «πολιτική βούληση» και ηθική υποχρέωση» της κυβέρνησης και όχι δικαστική επιταγή. «Μας είπατε ότι δεν θα κλείσουμε τις αξιολογήσεις, πως […]

Τσίπρας

«Θα λέτε σε όλα ναι», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την αντιπολίτευση, αναφερόμενος σε μια σειρά θετικών αντίμετρων που θα ακολουθήσει την επιστροφή των αναδρομικών.

Σχετικά με το τελευταίο, ο κ. Τσίπρας το χαρακτήρισε ως «πολιτική βούληση» και ηθική υποχρέωση» της κυβέρνησης και όχι δικαστική επιταγή.

«Μας είπατε ότι δεν θα κλείσουμε τις αξιολογήσεις, πως θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης, πως θα κόψουμε συντάξεις, ότι έχουμε υπογράψει 4ο μνημόνιο!»

«Ε λοιπόν αποφασίσαμε σήμερα να ξεκινήσουμε να φέρνουμε ένα προς ένα τα μέτρα του 4ου μνημονίου που αφιερώνω στον κ. Μητοτσάκη και τους βουλευτές της ΝΔ».

«Πρώτο μέτρο του 4ου μνημονίου είναι επιστροφή αναδρομικών. Έρχονται κι άλλα»

«Είναι όλα όσα εξήγγειλα στην ΔΕΘ και θα το πιείτε και αυτό το ποτήρι και θα λέτε «ναι σε όλα»», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι μεταξύ των αντίμετρων περιλαμβάνεται η μείωση ασφαλιστικών εισφορών, η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος για του αγρότες, η μείωση ΕΝΦΙΑ κ.α.

“Δεν θα γίνουν σπατάλες”

Παράλληλα, εξήγησε ότι κάθε μέτρο είναι «ζυγισμένο»  προκειμένου να μην διαταραχθεί η δημοσιονομική σταθερότητα.

«Σήμερα είμαστε εδώ στην πρώτη – συμβολική συνεδρίαση – μιας σειράς που θα ακολουθήσουν οι οποίες θα περιλαμβάνουν θετικές νομοθετικές παρεμβάσεις που μπορούμε να υλοποιήσουμε» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Ένα μέρος της αντιπολίτευσης το αμφισβητεί. Κατανοώ την αμηχανία σας. Κουτσουρέψατε μισθούς και συντάξεις», συνέχισε.

«Η αμηχανία προέρχεται από το στρατηγικό σας έλλειμμα. Το αφήγημά σας στερείται συνοχής και στρατηγικού στόχου για την πορεία χώρας» είπε επίσης.

“Τα θετικά μέτρα αντικατοπτρίζουν την θετική πορεία της χώρας”

«Αυτά τα 3 χρόνια σταματήσαμε την ρεμούλα, την φοροασυλία, νοικοκυρέψαμε οικονομικά και καταφέραμε ένα μικρό θαύμα».

«Εκεί που απέτυχαν 2 κυβερνήσεις πετυχαίνουμε εμείς σήμερα» ανεφερε για να συμπληρώσει «Τι θα κάνετε από εδώ και στο εξής χωρίς καταστροφολογία;»

«Κάποιοι από εσάς θα προσχωρήσουν στην παραδοξολογία. Βλέπω το τελευταίο διάστημα στελέχη όπως ο κ. Βορίδης να επιδίδεται σε παραδοξολογίες.

“Του προτείνω να πάρει εκπομπή στην τηλεόραση όπως ο Γεωργιάδης και να μιλά με τους άλλους γραφικούς για τα Νεφελίμ», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις