Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τρομακτικοί έλεγχοι για την κηδεία Κατσίφα στα σύνορα
ΕΛΛΑΔΑ

Τρομακτικοί έλεγχοι για την κηδεία Κατσίφα στα σύνορα

«Τρομακτικά» τα μέτρα των Αλβανικών Αρχών για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα – Οι αστυνομικοί ψάχνουν τσάντες, αυτοκίνητα και δεν αφήνουν τίποτε να πέσει κάτω Ο φόβος των αστυνομικών, παρά τις εκκλήσεις του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ότι εξοργισμένοι οι ομογενείς για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τον θάνατο ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, θα προκαλέσουν επεισόδια, έχει […]

έλεγχοι για την κηδεία Κατσίφα

«Τρομακτικά» τα μέτρα των Αλβανικών Αρχών για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα – Οι αστυνομικοί ψάχνουν τσάντες, αυτοκίνητα και δεν αφήνουν τίποτε να πέσει κάτω

Ο φόβος των αστυνομικών, παρά τις εκκλήσεις του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ότι εξοργισμένοι οι ομογενείς για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τον θάνατο ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, θα προκαλέσουν επεισόδια, έχει προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση.

Οι Αλβανοί αστυνομικοί, όπως φαίνεται και στα βίντεο των τοπικών καναλιών, ψάχνουν εξονυχιστικά τις τσάντες, κάνουν σωματικό έλεγχο σε όσους περνούν τα σύνορα για την κηδεία.

Την ίδια ώρα ερευνούν και τα αυτοκίνητα, ακόμα και τις μηχανές τους, για τυχόν αντικείμενα που ορισμένοι ίσως θελήσουν να περάσουν σε αλβανικό έδαφος.

Οι αλβανικές αρχές στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς, βάζουν “εμπόδια” στα λεωφορεία που φτάνουν από την Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αλβανοί αστυνομικοί κάνουν έρευνες για μπλούζες με το πρόσωπο του Κωνσταντίνο Κατσίφα ή τατουάζ που θεωρούν προκλητικά. Κατά τις ίδιες πληροφορίες για τον ίδιο λόγο δεν επετράπη η είσοδος σε ένα λεωφορείο από τη Ζάκυνθο.

Παράλληλα οδηγούν για άτυπες ανακρίσεις στελέχη βορειοηπειρωτικων οργανώσεων. που ζητούν την παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να σταματήσουν τα προσχήματα των αλβανικών Αρχών και να φτάσουν γρήγορα και με ασφάλεια Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες στο χωριό.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου του χωριού από τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο.

Επικήδειους θα αναγνώσουν φίλοι του 35χρονου, ενώ το ηπειρωτικό μοιρολόι θα ακουστεί από τον γνωστό ερμηνευτή των τραγουδιών της Ηπείρου, Σάββα Σιάτρα.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης, στο σπίτι της οικογένειας Κατσίφα βρέθηκε κοντά στους γονείς του για συλλυπητήρια η Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα Ελένη Σουρανή.

Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη 

Έκκληση στους Έλληνες που μεταβαίνουν στις Βουλιαράτες της Αλβανίας για την κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, να δείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό, κάνουν, από το πρωί, τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

«Καλούνται οι Έλληνες πολίτες που μεταβαίνουν στις Βουλιαράτες για την κηδεία, να τιμήσουν το νεκρό επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην οικογένεια και την τελετή».

Σημειώνεται ότι ήδη, από χτες το βράδυ, είναι σε επιφυλακή και η Ελληνική Αστυνομία, η οποία διενεργεί ελέγχους σε λεωφορεία και ΙΧ αυτοκίνητα που μεταβαίνουν στην Αλβανία.

Ειδικά, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα έχουν στηθεί μπλόκα για τη διενέργεια ελέγχων, ενώ από την άλλη πλευρά των συνόρων γίνονται αντίστοιχες έρευνες από τις αλβανικές Αρχές

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις