Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στο Μισθοδικείο η Βασιλική Θάνου – Ζητά… φοροαπαλλαγή
ΕΛΛΑΔΑ

Στο Μισθοδικείο η Βασιλική Θάνου – Ζητά… φοροαπαλλαγή

Το αίτημα της Βασιλικής Θάνου, για φοροαπαλλαγή κατά 25% του ακαθαρίστου εισοδήματος της, συζητήθηκε σήμερα στο Μισθοδικείο. Το αίτημα της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, αφορά την οικονομική χρήση 2011- 2012. Επίσης, βασίζεται στην απόφαση του Μισθοδικείου του 2013. Αυτή, έχει κρίνει ότι την συγκεκριμένη φοροαπαλλαγή των βουλευτών την δικαιούνται και οι δικαστικοί και οι […]

Θάνου

Το αίτημα της Βασιλικής Θάνου, για φοροαπαλλαγή κατά 25% του ακαθαρίστου εισοδήματος της, συζητήθηκε σήμερα στο Μισθοδικείο.

Το αίτημα της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, αφορά την οικονομική χρήση 2011- 2012.

Επίσης, βασίζεται στην απόφαση του Μισθοδικείου του 2013. Αυτή, έχει κρίνει ότι την συγκεκριμένη φοροαπαλλαγή των βουλευτών την δικαιούνται και οι δικαστικοί και οι εισαγγελικοί  λειτουργοί.

Το ανώτατο δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι το Σύνταγμα καθιερώνει την ισότητα των τριών εξουσιών και ομοίως και των αποδοχών τους.

Ωστόσο, αυτή η φοροαπαλλαγή καταργήθηκε -τόσο για τους βουλευτές όσο και τους δικαστές-λόγω της δημοσιονομικής συγκυρίας της χώρας.

Το ποσό που επωφελείται από την εν λόγω φοροαπαλλαγή δεν υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ.

Το Μισθοδικείο, μετά την συζήτηση επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του. Πάντως, η απόφαση αναμένεται, να είναι θετική, λόγω της πάγιας νομολογίας του στο θέμα αυτό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις