Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Γυναίκες, στο στόχαστρο απατεώνων – 78χρονη έχασε κοσμήματα αξίας 50.000 ευρώ
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναίκες, στο στόχαστρο απατεώνων – 78χρονη έχασε κοσμήματα αξίας 50.000 ευρώ

Του Πέτρου Καρσιώτη Έβαζαν στο στόχαστρο της απάτης γυναίκες ηλικίας από 27 έως 90 χρόνων! Τριάντα πέντε από τις γυναίκες, οι οποίες έγιναν δέκτες τηλεφωνημάτων από άνδρα ο οποίος συστηνόταν ως αστυνομικός και ζητούσε χρήματα για αποσιώπηση δήθεν τροχαίου συγγενικών του προσώπων, χωρίς δεύτερη κουβέντα έκλεισαν το τηλέφωνο. Μία γυναίκα, όμως, πείστηκε από τα λεγόμενα […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έβαζαν στο στόχαστρο της απάτης γυναίκες ηλικίας από 27 έως 90 χρόνων!

Τριάντα πέντε από τις γυναίκες, οι οποίες έγιναν δέκτες τηλεφωνημάτων από άνδρα ο οποίος συστηνόταν ως αστυνομικός και ζητούσε χρήματα για αποσιώπηση δήθεν τροχαίου συγγενικών του προσώπων, χωρίς δεύτερη κουβέντα έκλεισαν το τηλέφωνο.

Μία γυναίκα, όμως, πείστηκε από τα λεγόμενα του άνδρα, ο οποίος αυτή τη φορά συστήθηκε ως χειρουργός!

Απαίτησε μεγάλο χρηματικό ποσό για τα δήθεν έξοδα χειρουργικής επέμβασης στην κόρη της, η οποία κατά το παραμύθι είχε εμπλακεί σε τροχαίο.

Τρομοκρατημένη η γυναίκα, ηλικίας 78 χρόνων, μη έχοντας μετρητά, άρχισε να συγκεντρώνει όλα τα κοσμήματα και τα χρυσαφικά της οικογένειας, η αξία των οποίων έφθανε τις 50.000 ευρώ.

Όπως της είπε ο «γιατρός», τα τοποθέτησε σε μια σακούλα και τα άφησε κοντά σε κάδο.

Ο δράστης της απάτης θα τα παραλάμβανε με κάποιον από τους συνεργούς του έναν άνδρα και μια γυναίκα.

Για την υπόθεση συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, 45χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης της Ανακρίτριας Φλώρινας, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απάτη κατά συναυτουργία, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Από 20 έως 22 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 45χρονος, από κοινού με άλλα δυο τουλάχιστον άγνωστα άτομα, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τουλάχιστον 35 γυναίκες.

Προσποιούμενοι τους Αστυνομικούς, αποπειράθηκαν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά ή χρυσαφικά, προφασιζόμενοι ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και θα μεσολαβούσαν προκειμένου να μην διωχθεί ποινικά.

Σε έρευνα στην οικία του στη Θεσσαλονίκη κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης, ένα ΙΧΕ ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων και άλλα πειστήρια των πράξεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις