Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Αντιδρούν και οι αστυνομικοί για τα αναδρομικά
ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδρούν και οι αστυνομικοί για τα αναδρομικά

Αντιδρούν και οι αστυνομικοί μετά τους στρατιωτικούς στην ανακοίνωση για την τροπολογία των αναδρομικών στους ένστολους. Η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει την πλημμελή εναρμόνιση της κυβέρνησης με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Οι αστυνομικοί τονίζουν πως θα συνεχίσουν ακάθεκτοι τον αγώνα τους για την επαναφορά των αποδοχών τους στα […]

Αντιδρούν και οι αστυνομικοί μετά τους στρατιωτικούς στην ανακοίνωση για την τροπολογία των αναδρομικών στους ένστολους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει την πλημμελή εναρμόνιση της κυβέρνησης με τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Οι αστυνομικοί τονίζουν πως θα συνεχίσουν ακάθεκτοι τον αγώνα τους για την επαναφορά των αποδοχών τους στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:

«Χθες, 07-11-2018, απογευματινές ώρες, κατετέθη σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η  τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών.

Το σχέδιο ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, την καταβολή εφάπαξ χρηματικών ποσών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Ειδικότερα, με τις διατάξεις του άρθρου 1 της ως άνω τροπολογίας, ρυθμίζεται:

α) Η εφάπαξ καταβολή αναδρομικών αποδοχών από 01-08-2012 έως 31-12-2016.

Οι εν λόγω αποδοχές αντιστοιχούν στη διαφορά μεταξύ των μηνιαίων αποδοχών που ίσχυαν προ της 01-08-2012 και αυτών που κατεβλήθησαν με τις διατάξεις του άρθρου 86 του ν.4307/2014.

β) Ο χρόνος, η διαδικασία, οι προβλεπόμενες από τις κείμενες διατάξεις κρατήσεις.

Επίσης, κάθε άλλο αναγκαίο ζήτημα για την καταβολή των παραπάνω αποδοχών καθορίζεται με ΚΥΑ που θα εκδοθεί μεταγενέστερα της δημοσίευσης του νόμου.

γ) Οι αποδοχές που ίσχυαν μέχρι την 31-12-2016, δεν επηρεάζονται από την ανωτέρω ρύθμιση. Συνεπώς παραμένει αμετάβλητη η προσωπική διαφορά του νέου μισθολογίου (άρθρο 155 του ν.4472/2017).

Επομένως, η Κυβέρνηση, εναρμονίζεται πλημμελώς με τις αμετάκλητες αποφάσεις του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου.

Καταβάλει τις αναδρομικές αποδοχές για το χρονικό διάστημα από 01-08-2012 έως 31-12-2016. Όμως, δεν επαναφέρει όμως τους μισθούς μας στα επίπεδα που ίσχυαν την 31-07-2012.

Δηλαδή, οι μισθοί που καταβάλλονται από την 01-01-2017 στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, θα συνεχίσουν:

α) να είναι αντισυνταγματικοί,

β) να είναι ανεπαρκείς για την αντιμετώπιση του κόστους αξιοπρεπούς διαβίωσής τους,

γ) να είναι δυσανάλογοι της σημασίας της αποστολής των στελεχών και

δ) να μην υπολογίζουν τις ιδιαίτερες συνθήκες ασκήσεως και επικινδυνότητας του επαγγέλματός τους.

Επιπρόσθετα, παρατηρείται το εξής οξύμωρο και αντιφατικό.

Ρυθμίζονται, μεν, οι αποδοχές μέχρι την 31-12-2016 για τον υπολογισμό των αναδρομικών που δικαιούμαστε με βάση τις αμετάκλητες αποφάσεις των Δικαστηρίων.

Δεν υπολογίζονται, όμως αυτές στο νέο ειδικό μισθολόγιο για τη διαμόρφωση της προσωπικής διαφοράς μας.

Άραγε, γιατί συνεχίζεται η εφαρμογή ενός άμεσου μέτρου που υπεβλήθη για την αντιμετώπιση της παρατεταμένης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης;  Ενώ μάλιστα ήδη έχουμε βγει από τα μνημόνια;;;

Τι ζητούν από την κυβέρνηση

Καλούμε την Κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, να αποσύρει τη διάταξη της παραγράφου 3 του άρθρου 1 της παραπάνω τροπολογίας.

Να μπει άμεσα σε διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τη διαμόρφωση ενός νέου μισθολογίου.

Το μισθολόγιο θα πρέπει να είναι ανάλογο του κοινωνικού μας έργου. Και κυρίως σύμφωνο με τις Συνταγματικές και Ευρωπαϊκές Αρχές της αξιοπρεπούς διαβίωσης των ένστολων.

Η ΠΟΑΣΥ, τέλος, δηλώνει ότι θα συνεχίσει ακάθεκτη τον αγώνα της για την επαναφορά των αποδοχών μας στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012.

Άλλωστε, προς την κατεύθυνση αυτή κινείται και η εκ νέου προσφυγή στο ΣτΕ (11/2017).

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις