Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / 260.000 ευρώ ζητά η Beat από τον Λυμπερόπουλο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

260.000 ευρώ ζητά η Beat από τον Λυμπερόπουλο

Συζητήθηκε σήμερα η αγωγή της Taxibeat (Beat) σε βάρος του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, Θύμιου Λυμπερόπουλου. Η εταιρία κατηγορεί τον γνωστό συνδικαλιστή ότι με τις δηλώσεις του τη συκοφάντησε και διεκδικεί αποζημίωση ύψους 260.000 ευρώ. Σύμφωνα με την ενάγουσα εταιρεία, ο συνδικαλιστής με τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του αμαύρωσε τη φήμη της εταιρείας, «θέτοντας σε κίνδυνο την εμπορική πίστη, […]

Beat-Λυμπερόπουλο.jpg

Συζητήθηκε σήμερα η αγωγή της Taxibeat (Beat) σε βάρος του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, Θύμιου Λυμπερόπουλου.

Η εταιρία κατηγορεί τον γνωστό συνδικαλιστή ότι με τις δηλώσεις του τη συκοφάντησε και διεκδικεί αποζημίωση ύψους 260.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ενάγουσα εταιρεία, ο συνδικαλιστής με τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του αμαύρωσε τη φήμη της εταιρείας, «θέτοντας σε κίνδυνο την εμπορική πίστη, την επαγγελματική υπόσταση και το εμπορικό μας μέλλον, εν γνώση του ότι τα από μέρους του διαδοθέντα ήταν αναληθή».

Σύμφωνα με τον κ. Λυμπερόπουλο, η εταιρεία δεν πληρώνει φόρους στην Ελλάδα, με τον Χρήστο Σπρίτζη να στέκεται στο πλευρό του Θύμιου Λυμπερόπουλου, υποστηρίζοντας ότι «ήταν καθήκον του να υπερασπιστεί τον κλάδο σε θεσμικό πλαίσιο. Σε αυτό το μέτρο κινήθηκε», ανέφερε ο υπουργός.

«Ένα εξάμηνο πριν την ψήφιση του νέου νόμου, το Μάρτιο του 2018, υπήρξαν ανώνυμες αναφορές στο υπουργείο σε σχέση με τον τρόπο πληρωμής της εταιρείας. Καταγγελλόταν πως οι οδηγοί λάμβαναν χρήματα με εμβάσματα από το εξωτερικό, άρα χρήματα έφευγαν από τη χώρα», υπογράμμισε στην κατάθεσή του ο κ. Σπίρτζης, διευκρινίζοντας, ωστόσο,  πως δεν γνωρίζει αν έχουν υπάρξει έλεγχοι των αρμόδιων Αρχών.

Για αναχρονιστικά πρότυπα έκανε λόγο η οικονομική διευθύντρια της Taxibeat, υποστηρίζοντας ότι ο εναγόμενος συνδικαλιστής «θέλει να αφήσει τον κλάδο όπως ήταν πριν από 20 χρόνια».

«Δεν αγκαλιάζει την καινοτομία που φέρνουμε, δεν την αναγνωρίζει», είπε η μάρτυρας, σημειώνοντας ότι όσα έλεγε ο κ. Λυμπερόπουλος για φοροδιαφυγή είναι αναληθή.

«Τα δημοσιεύματα μας έπληξαν και αναγκαστήκαμε να κινηθούμε δικαστικά. Το τελευταίο τρίμηνο του έτους, λόγω εποχικότητας, είναι το καλύτερο τρίμηνο με 40% αύξηση. Τα αναληθή δημοσιεύματα και ο δημόσιος λόγος του Θ. Λυμπερόπουλου που εντάθηκε το Σεπτέμβριο του 2017 είχαν σαν αντίκτυπο να μην υπάρξει η αναμενόμενη αύξηση.

Χρειάστηκαν πρόσθετες ενέργειες, όπως η πρόσληψη συμβούλων διαχείρισης και διαφημιστικής καμπάνιας, ύψους 270.000 ευρώ», ανέφερε η μάρτυρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις