Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Δήλωση “φωτιά” από Φίλη: “Νότια Αλβανία και όχι Βόρεια Ήπειρος” (vid)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Δήλωση “φωτιά” από Φίλη: “Νότια Αλβανία και όχι Βόρεια Ήπειρος” (vid)

Για Νότια Αλβανία και όχι Βόρεια Ήπειρο κάνει λόγο ο Νίκος Φίλης, κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε εγκληματική τον θάνατο του ομογενή, όμως  ωστόσο σημείωσε ότι «δεν μπορεί ένα πρόσωπο να πηγαίνει με καλάσνικοφ σε μια ξένη χώρα, να υψώνει την ελληνική σημαία και να πυροβολεί. Είναι η […]

Νίκος-Φίλης-για-Κωνσταντίνο-Κατσίφα-1.jpg

Για Νότια Αλβανία και όχι Βόρεια Ήπειρο κάνει λόγο ο Νίκος Φίλης, κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε εγκληματική τον θάνατο του ομογενή, όμως  ωστόσο σημείωσε ότι «δεν μπορεί ένα πρόσωπο να πηγαίνει με καλάσνικοφ σε μια ξένη χώρα, να υψώνει την ελληνική σημαία και να πυροβολεί. Είναι η Νότιος Αλβανία»

Μιλώντας στο Creta tv, ο κ. Φίλης μίλησε για «εγκληματική ενέργεια» επιρρίπτοντας σοβαρές ευθύνες στην αλβανική αστυνομία.

Όπως τόνισε έπρεπε να αφοπλίσει τον Κατσίφα και όχι να τον σκοτώσει.

Ωστόσο διερωτήθηκε: «Θέλουμε με βάση ένα ατυχές συμβάν να φτιαχτεί ένας “ελληνοαλβανικός πόλεμος”;». Ο πρώην υπουργός πρόσθεσε: «Δεν μπορεί ένα πρόσωπο να πηγαίνει με καλάσνικοφ σε μια ξένη χώρα, να υψώνει την ελληνική σημαία και να πυροβολεί.

Είναι η Νότιος Αλβανία, το ξαναλέω και προσέχω τα λόγια μου, όχι η Βόρεια Ήπειρος, είναι η Νότιος Αλβανία.

Είναι αλβανικά τα εδάφη στην αλβανική κυριαρχία και εκεί ζούσε και ζει, δυστυχώς σε μικρότερο βαθμό γιατί έχουν φύγει άνθρωποι έχουν έρθει στην Ελλάδα οι περισσότεροι, η ελληνική μειονότητα.

Φαντάζεστε να έρθει ένας Τούρκος στη Θράκη με ένα καλάσνικοφ να υψώσει την τουρκική σημαία και να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών; Τι θα λέγατε εσείς;», ρώτησε ο Νίκος Φίλης τη δημοσιογράφο του Creta Tv.

Η παρουσιάστρια, απάντησε ότι οι συνθήκες διαβίωσης είναι καλύτερες στη Θράκη από ότι στη Βόρειο Ήπειρο «όπως θα την πω εγώ, είτε στην Αλβανία όπως τη λέτε εσείς». 

Ο πρώην υπουργός επέμεινε στη θέση του, χαρακτηρίζοντας τον Κατσίφα «αυτόκλητο σωτήρα» «Γι’ αυτό πυροβολούσε στη Νότιο Αλβανία; Και να το λέτε έτσι γιατί αυτή είναι η πραγματική ονομασία αυτής της περιοχής. Δοκιμάζονται και απαντούν με τα καλάσνικοφ κάποιοι αυτόκλητοι σωτήρες;», είπε, ο κ. Φίλης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις