Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ερωτήματα της οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου στη Γεροβασίλη
ΕΛΛΑΔΑ

Ερωτήματα της οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου στη Γεροβασίλη

Για το υπόμνημα που κατέθεσαν χθες στην Όλγα Γεροβασίλη οι δικηγόροι της οικογένειάς του μίλησε στην ΕΡΤ ο Νίκος Κωστόπουλος, αδερφός του Ζακ.  Στο υπόμνημα τίθενται ερωτήματα σχετικά με την εξέλιξη της έρευνας, ανέφερε ο κ. Κωστόπουλος.  Εξήγησε ότι αυτά αφορούν την ελλιπή αρχική δικογραφία.  Δεν διασφαλίστηκε ποτέ ο χώρος μετά τη δολοφονία, το βιντεοληπτικό […]

Για το υπόμνημα που κατέθεσαν χθες στην Όλγα Γεροβασίλη οι δικηγόροι της οικογένειάς του μίλησε στην ΕΡΤ ο Νίκος Κωστόπουλος, αδερφός του Ζακ

Στο υπόμνημα τίθενται ερωτήματα σχετικά με την εξέλιξη της έρευνας, ανέφερε ο κ. Κωστόπουλος. 

Εξήγησε ότι αυτά αφορούν την ελλιπή αρχική δικογραφία. 

Δεν διασφαλίστηκε ποτέ ο χώρος μετά τη δολοφονία, το βιντεοληπτικό υλικό δεν κατασχέθηκε παρότι έγιναν πολλά αιτήματα στον ανακριτή. 

Δεν κατέστη εφικτό να γίνει κάποια αυτοψία στον χώρο του εγκλήματος από τη στιγμή που άφησαν τον ιδιοκτήτη να καθαρίσει. 

Τέλος, δεν ελέγχθηκαν η πόρτα και ο μηχανισμός ασφαλείας της. 

Καίριο ζήτημα χαρακτήρισε ο αδερφός του θύματος την ταυτοποίηση των εμπλεκόμενων προσώπων που εικονίζονται σε βίντε. 

Συγκεκριμένα το άτομο με την κίτρινη μπλούζα και φαίνεται καθαρά ότι υπάρχει κάποια συνομιλία λίγων δευτερολέπτων με τον Ζακ. 

 Στη συνέχεια τον εμποδίζει να μπει στον φούρνο. 

«Είναι εντυπωσιακό ότι ενώ στις 9 Σεπτεμβρίου καταθέσαμε μέσω των δικηγόρων αίτημα να αναγνωριστούν αυτά τα άτομα, η ελληνική αστυνομία μάς απάντησε στις 10 Σεπτεμβρίου ότι δεν μπορούν να βρεθούν αυτά τα άτομα, δηλαδή μέσα σε λίγες ώρες έβγαλε αυτή την απάντηση». 

Η οικογένεια Κωστόπουλου στο υπόμνημά της ζητάει επίσης να ενημερωθεί για την ΕΔΕ που διατάχθηκε σχετικά με τη συμπεριφορά των αστυνομικών. 

«Δεν έχουμε κάποια ενημέρωση σχετικά με αυτό», είπε ο κ. Κωστόπουλος. 

Σημείωσε ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την κ. Γεροβασίλη η υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα κάνει τα δέοντα ώστε να εξιχνιαστεί η υπόθεση. 

 «Κρατάω τη δέσμευσή της και περιμένω να δω αποτελέσματα», είπε. 

Καταλήγοντας ο αδερφός του Ζακ τόνισε ότι θα πρέπει να διερευνηθούν οι πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες σε σχέση με το πώς το ΕΚΑΒ αντιμετώπισε το περιστατικό. 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις