Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Αυτά είναι τα 8 μέλη της σκληρής συμμορίας ληστών – Βίασαν και 21χρονη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτά είναι τα 8 μέλη της σκληρής συμμορίας ληστών – Βίασαν και 21χρονη

Του Πέτρου Καρσιώτη Με εντολή εισαγγελέα δίνονται στη δημοσιότητα από την αστυνομία φωτογραφίες και στοιχεία οκτώ ατόμων, τα οποία, σύμφωνα με τη δικογραφία εμπλέκονται σε τουλάχιστον δέκα ληστείες μέσα σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σε  σεξουαλική κακοποίηση κοπέλας, 21 χρόνων και σε δύο απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ! Η δράση της […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με εντολή εισαγγελέα δίνονται στη δημοσιότητα από την αστυνομία φωτογραφίες και στοιχεία οκτώ ατόμων, τα οποία, σύμφωνα με τη δικογραφία εμπλέκονται σε τουλάχιστον δέκα ληστείες μέσα σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σε  σεξουαλική κακοποίηση κοπέλας, 21 χρόνων και σε δύο απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ!

Η δράση της συμμορίας, που εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία, είχε ξεκινήσει πριν από έναν χρόνο. Τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί πέντε Τμημάτων Ασφαλείας για τη δράση τους, δημιουργούν βάσιμες υποψίες ότι οι ληστείες είναι πολύ περισσότερες, από αυτές που εξιχνιάστηκαν.

Για το λόγο αυτό ο εισαγγελέας δίνει τις φωτογραφίες στη δημοσιότητα προκειμένου όποιος αναγνωρίσει κάποιον από αυτούς να το αναφέρει στις αστυνομικές αρχές.

Από τους οκτώ που δόθηκαν στη δημοσιότητα δεν έχει συλληφθεί και αναζητείται η γυναίκα της ομάδας η οποία εμφανίζεται σε διαφορετικά ονόματα και διαφορετικούς τόπους καταγωγής.

Ο τρόπος δράσης και εισβολής στα σπίτια των μελών της συμμορίας έχει περιγραφεί από τους αστυνομικούς πέντε τμημάτων ασφαλείας, που συνεργάστηκαν για τη σύλληψή τους και συγκεκριμένα Πικερμίου-Ραφήνας, Παλλήνης, Παιανίας-Γλυκών Νερών, Διονύσου, Αχαρνών και Φυλής.

Συνήθως ανά τρεις η τέσσερις, στοχοποιούσαν σπίτια και  χτυπούσαν τα κουδούνια για να δουν ποιοι βρίσκονταν στο εσωτερικό τους.

Τους “ενδιέφερε” να βρίσκονται είτε ηλικιωμένοι είτε νεαρές κοπέλες!

Σε κάθε περίπτωση, έπιαναν “φιλική κουβέντα” δήθεν ζητώντας πληροφορίες. Τις  περισσότερες φορές επανέρχονταν σε λίγη ώρα, με άγριες, όμως, διαθέσεις.

Επανέρχονταν και αυτή τη φορά έδειχναν όλη τους την αγριότητα.

Χτυπούσαν βάναυσα τα θύματά τους

«Πατούσαν τους ηλικιωμένους στα κεφάλια» είπαν οι  αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, που χειρίστηκαν την υπόθεση εξάρθρωσης της σκληρής συμμορίας με τη σύλληψη των Ρομά.

Βίασαν 21χρονη κοπέλα

Το ίδιο έκαναν και στις νεαρές κοπέλες. Μία δε από αυτές για την οποία κατάλαβαν με το χτύπημα του κουδουνιού ότι είναι μόνη στο σπίτι, επανήλθαν και όπως κατάγγειλε η ίδια τη βίασαν και τη λήστεψαν!

Δεν έκαναν πίσω, όμως, ούτε όταν έρχονταν μετά από ληστρικές επιθέσεις αντιμέτωποι με αστυνομικούς.

Και επιθέσεις κατά αστυνομικών

Σε δύο περιπτώσεις, που βρέθηκαν να ακολουθούνται από μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, δεν ανέπτυξαν ταχύτητα να διαφύγουν αλλά επιχείρησαν να τραυματίσουν βαριά (!) τους αστυνομικούς.

Έπεσαν, λένε οι αξιωματικοί, πάνω τους με ελιγμούς, ρίχνοντάς τους κάτω με κίνδυνο την ίδια τη ζωή των αστυνομικών.

Σε Αττική Οδό και Σπάτα

Μια τέτοια αιματηρή επίθεση εκτυλίχθηκε στην Αττική Οδό και μια άλλη στα Σπάτα, γι αυτό πέρα από τις τουλάχιστον δέκα ληστείες σε σπίτια κατηγορούνται και για απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά αστυνομικών.

Κατόπτευαν πρωί – μεσημέρι σπίτια «στόχους»

Η Αστυνομία, αποκαλύπτοντας τις μεθόδους των ληστών, ανέφερε:

«Πρωινές και μεσημβρινές, κυρίως, ώρες, κινούμενοι με τα οχήματά τους σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σε ομάδα τριών ή τεσσάρων ατόμων, κατόπτευαν οικίες-υποψήφιους στόχους.

Ασκούσαν πάντα βία

Σε περιπτώσεις που εντόπιζαν ανασφάλιστες πόρτες ή παράθυρα, στάθμευαν τα αυτοκίνητά τους σε αθέατο σημείο και εισέρχονταν αιφνιδιαστικά σε αυτές, ακινητοποιώντας στη συνέχεια τα θύματά τους με την άσκηση σωματικής βίας.

Κατόπιν ερευνούσαν όλους τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα τιμαλφή.

Καταυλισμοί Αχαρνών και Άνω Λιοσίων τα ορμητήριά τους

Ως ορμητήριο χρησιμοποιούσαν καταυλισμούς στις περιοχές των Αχαρνών και Άνω Λιοσίων, ενώ είχαν εντάξει στο δρομολόγιό τους το οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού, μέσω του οποίου προσέγγιζαν ή διέφευγαν από τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούνταν, λόγω της δυνατότητας που προσέφερε για ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων”.

Χτυπούσαν ηλικιωμένους και κοπέλες

Εντύπωση προκάλεσε από την αρχή η σκληρότητα που έδειχναν στα παγιδευμένα θύματα

«Κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους», ανακοίνωσε η Αστυνομία «ήταν η σκληρότητα με την οποία αντιμετώπιζαν τους ενοίκους κατά την τέλεση των ληστειών, κυρίως ηλικιωμένα άτομα και νεαρά κορίτσια, τους οποίους δε δίσταζαν να χτυπούν βάναυσα προκειμένου να τους αποκαλύψουν σημεία απόκρυψης χρημάτων και αντικειμένων αξίας. Μάλιστα σε μία περίπτωση κακοποίησαν σεξουαλικά νεαρό θύμα τους».

Τα κλοπιμαία στους κλεπταποδόχους

Σε χρόνο άμεσο μετά τις κλοπές, τα μέλη της ομάδας διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Απίστευτο: Τους είχαν ξαναπιάσει το 2014 για ληστείες

Με το στόμα… ανοιχτό έμειναν οι αστυνομικοί όταν συνέλαβαν τους επτά. Τους… ίδιους, στα ίδια σπίτια των καταυλισμών είχαν συλλάβει και το 2014 και τα ίδια αδικήματα!

ΣΑΜΠΑΝΗ ή ΠΑΡΙΑΝΟ Κωνσταντίνο αγνώστου πατρός ή του Αθανασίου και της Μαργαρίτας, γεννηθέντα το 1994 στην Αθήνα 

ΣΑΜΠΑΝΗ ή ΠΑΡΙΑΝΟ Βαλάντη ή Χρυσοβαλάντη αγνώστου πατρός ή του Αθανασίου και της Μαργαρίτας, γεννηθέντα το 1995 ή το 1996 στην Αθήνα ή στη Νίκαια ή στον Κορυδαλλό 

ΚΑΛΑΜΙΩΤΗ Δημήτριο του Ελευθερίου και της Παρασκευής, γεννηθέντα το 1994 στη Νίκαια 

ΚΑΛΑΜΙΩΤΗ Αναστασίου αγνώστου πατρός και της Ειρήνης, γεννηθέντα το 1997 στην Αθήνα 

ΜΗΤΡΟΥ Ιωάννη ή Βαλάντη του Γεωργίου και της Ελπίδας, γεννηθέντα το 1984 ή 1985 ή 1988 στη Νίκαια ή στην Καλαμάτα ή στην Αθήνα 

ΜΗΤΡΟΥ Χρυσοβαλάντη του Γεωργίου και της Ελπίδας, γεννηθέντα 1989 ή 1996 στη Νίκαια ή στην Αθήνα 

ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ευάγγελο αγνώστου πατρός ή του Νικολάου και της Ελευθερίας, γεννηθέντα 2000 ή 2001 στον Πειραιά 

Και τη μη συλληφθείσα:

ΛΕΝΤΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ή ΛΕΝΤΕΡΗ ή ΛΕΝΤΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ή ΛΕΟΝΤΟΡΟΠΟΥΛΟΥ Παρασκευή ή Δήμητρα του Παναγιώτη και Γεωργίας, γεννηθείσα το 1972 στην Αχαΐα ή στην Κόρινθο 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις