Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Συλλήψεις για ακροδεξιό σχέδιο επίθεσης κατά Μακρόν
ΚΟΣΜΟΣ

Συλλήψεις για ακροδεξιό σχέδιο επίθεσης κατά Μακρόν

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα με την υποψία ότι σχεδίαζαν βίαιη επίθεση κατά του προέδρου της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν.   Σύμφωνα με ρεπορτάζ γαλλικών ΜΜΕ οι έξι συλληφθέντες ανήκαν σε ακροδεξιά οργάνωση και προέρχονταν από διάφορες περιοχές της χώρας. Η αντιτρομοκρατική ξεκίνησε έρευνα μετά τις συλλήψεις στα διοικητικά διαμερίσματα Ιζέρ και Μοζέλ στην ανατολική Γαλλία […]

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα με την υποψία ότι σχεδίαζαν βίαιη επίθεση κατά του προέδρου της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν.  

Σύμφωνα με ρεπορτάζ γαλλικών ΜΜΕ οι έξι συλληφθέντες ανήκαν σε ακροδεξιά οργάνωση και προέρχονταν από διάφορες περιοχές της χώρας.

Η αντιτρομοκρατική ξεκίνησε έρευνα μετά τις συλλήψεις στα διοικητικά διαμερίσματα Ιζέρ και Μοζέλ στην ανατολική Γαλλία καθώς και σε εκείνο του Ile-et-Villane στη Βρετάνη. 

Ο ραδιοφωνικός σταθμός France Info ανέφερε ότι οι συλληφθέντες σχεδίαζαν κάποια βίαιη επίθεση κατά του Μακρόν. Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία το σχέδιο δεν είχε προχωρήσει σε λεπτομέρειες. Ωστόσο κρίθηκε αρκετά σοβαρό και προχωρημένο από τις Αρχές, που ανέλαβαν δράση. 

Οι ύποπτοι, όπως μετέδωσε το BFM TV ανήκαν σε «ακροδεξιά μονάδα κομάντο». Η πληροφορία αυτή μένει μέχρι στιγμής ανεπιβεβαίωτη από επίσημα χείλη. 

Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού για τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων από ισλαμιστές. 

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις τζιχαντιστών τα τελευταία χρόνια, η χώρα βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή. Η αστυνομία και οι υπηρεσίες Πληροφοριών αγρυπνούν επίσης και για την απειλή από ακροδεξιές οργανώσεις. 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις