Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

26

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Εξαρθρώθηκε κύκλωμα – μαμούθ παρασκευής και διακίνησης αναβολικών (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα – μαμούθ παρασκευής και διακίνησης αναβολικών (pics)

Η αστυνομία εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση, που παρασκεύαζε, διακινούσε και διέθετε αναβολικά, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Τη Δευτέρα έγινε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, κατά την οποία συνελήφθησαν 11 Έλληνες, δέκα άνδρες και μία γυναίκα, ανάμεσά τους ο αρχηγός του κυκλώματος.  Ως «υπαρχηγοί» του ενεργούσαν ένας άνδρας που είχε «μίνι» παρασκευαστήριο αναβολικών […]

Η αστυνομία εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση, που παρασκεύαζε, διακινούσε και διέθετε αναβολικά, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Τη Δευτέρα έγινε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, κατά την οποία συνελήφθησαν 11 Έλληνες, δέκα άνδρες και μία γυναίκα, ανάμεσά τους ο αρχηγός του κυκλώματος. 

Ως «υπαρχηγοί» του ενεργούσαν ένας άνδρας που είχε «μίνι» παρασκευαστήριο αναβολικών στο Ηράκλειο Κρήτης και ένας ιδιοκτήτης καφετέριας στον Κορυδαλλό, ο οποίος διέθετε τα σκευάσματα. 

Το κύκλωμα δρούσε σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, αλλά είχε επεκτείνει τη δράση του και στο εξωτερικό, στην Πολωνία, τη Γερμανία και την Κύπρο. 

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της νοθείας τροφίμων, της έκθεσης, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τα όπλα και τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα. 

Το κύκλωμα είχε επεκτείνει τη δράση του και στο εξωτερικό

Πώς τα παρασκεύαζαν 

Το κύκλωμα, τουλάχιστον από τον περασμένο Απρίλιο, παρασκεύαζε και διακινούσε παράνομα και απαγορευμένα αναβολικά, επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Επίσης διακινούσε και παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία χορηγούνται για την αντιμετώπιση των παρενεργειών από αναβολικές ουσίες. 

Ο «αρχηγός» της οργάνωσης είχε αναλάβει την εισαγωγή έτοιμων αναβολικών σκευασμάτων και πρώτων υλών από το εξωτερικό (Κίνα, Πολωνία).  

Στη συνέχεια, σε παρασκευαστήριο σε περιοχή της Κρήτης, με ειδικό μηχανολογικό εξοπλισμό, παρασκεύαζαν τα αναβολικά στην τελική μορφή τους. 

Εντοπίστηκε ένα αεροβόλο

Προμήθευε με αυτά τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για την περαιτέρω διακίνηση, εμπορία και χορήγησή τους στους «τελικούς χρήστες», μεταξύ των οποίων και αθλητές. 

 Η διακίνηση των παράνομων σκευασμάτων πραγματοποιούνταν κυρίως μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών και οχημάτων των μελών. 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και σε λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 141.639 αναβολικά (δισκία, φιαλίδια, αμπούλες, σύριγγες), 

 • 301 ηρεμιστικά χάπια και 40 ναρκωτικά χάπια (MDMA), 
 • 6.520 γραμμάρια καπνού, 
 • 6,2 γραμμάρια κάνναβης, 
 • αεροβόλο όπλο και 2 μαχαίρια, 
 • 13 φυσίγγια αερίου και 29 αβολίδοτα φυσίγγια, 
 • μηχανικός εξοπλισμός παρασκευής αναβολικών σκευασμάτων, 
 • πλήθος πρώτων υλών, κενών συσκευασιών, 
 • 19 κινητά τηλέφωνα, 
 • 9 ηλεκτρονικοί υπολογιστές (2 σταθεροί και 7 φορητοί), 
 • 2 tablets, 
 • σκληρός δίσκος και 2 USB, 
 • 155.499 ευρώ και 136 δολάρια ΗΠΑ και 
 • πλήθος εγγράφων-ιδιόχειρων σημειώσεων. 

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των ερευνών συνελήφθη ημεδαπή για παραβάσεις της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και ψευδή ανωμοτί κατάθεση. 

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. 

Βρέθηκαν πάνω από 155.000 ευρώ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις