Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αθλητής πέθανε γιατί έφαγε γυμνοσάλιαγκα – Το στοίχημα που κόστισε τη ζωή του (pics)
ΚΟΣΜΟΣ

Αθλητής πέθανε γιατί έφαγε γυμνοσάλιαγκα – Το στοίχημα που κόστισε τη ζωή του (pics)

Αυστραλός αθλητής, πρώην παίκτης του ράγκμπι πέθανε πριν λίγες μέρες, μετά από 8 χρόνια μάχης με μια παρασιτική μόλυνση, η οποία και τον είχε αφήσει παραπληγικό. Ο Σαμ Μπάλαρντ ήταν μόλις 19 ετών, και πολλά υποσχόμενος αθλητής, όταν έμεινε καθηλωμένος σε ένα καρότσι. Αιτία ήταν ένα στοίχημα που είχε βάλει με φίλους τους σε ένα […]

Αυστραλός αθλητής, πρώην παίκτης του ράγκμπι πέθανε πριν λίγες μέρες, μετά από 8 χρόνια μάχης με μια παρασιτική μόλυνση, η οποία και τον είχε αφήσει παραπληγικό.

Ο Σαμ Μπάλαρντ ήταν μόλις 19 ετών, και πολλά υποσχόμενος αθλητής, όταν έμεινε καθηλωμένος σε ένα καρότσι.

Αιτία ήταν ένα στοίχημα που είχε βάλει με φίλους τους σε ένα πάρτι για το ποιος θα φάει έναν γυμνοσάλιαγκα. Ο Σαμ το έφαγε και από τότε ξεκίνησε το μαρτύριό του.

Σύμφωνα με την Daily Mail, λίγες μέρες μετά το στοίχημα, ο Μπάλαρντ αρρώστησε βαριά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Σαμ Μπάλαρντ, ο Αυστραλός αθλητής, η ιστορία του οποίου είχε συγκινήσει όλον τον κόσμο.

Εκεί έμαθε πως έχει μολυνθεί με το παράσιτο Angiostrongylus cantonensis, το οποίο βρίσκεται κυρίως στους αρουραίους και στους γυμνοσάλιαγκες.

Ωστόσο η κατάστασή του Σαμ χειροτέρεψε λίγες μέρες μετά την διάγνωση.

Η αρχική μόλυνση με το παράσιτο εξελίχθηκε σε ηωσινοφιλική μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, με αποτέλεσμα ο 19χρονος να πέσει σε κώμα, το οποίο κράτησε 420 ημέρες, επηρεάζοντας με τραγικό τρόπο τον εγκέφαλό του.

Ο πρώην παίκτης του ράγκμπι πέθανε πριν λίγες μέρες μετά από 8 χρόνια μάχης με την παρασιτική μόλυνση, η οποία και τον είχε αφήσει παραπληγικό.

Όταν ξύπνησε ο Σαμ ήταν παράλυτος από την μέση και κάτω.

Ωστόσο δεν το έβαλε κάτω. Τόσα χρόνια πάλευε  με τα προβλήματα υγεία του, πιστεύοντας πως με την τόλμη του κάποια μέρα θα γίνει καλά.

«Εκείνο το περιστατικό στο πάρτι ήταν τελείως καταστροφικό. Άλλαξε για πάντα τη ζωή του, τη ζωή όλων μας. Οι επιπτώσεις ήταν τεράστιες», είχε πει η τραγική μητέρα τότε στους δημοσιογράφους.

Τα διεθνή ΜΜΕ έφεραν και πάλι στο φως την σοκαριστική ιστορία του, η οποία ξεκίνησε από ένα στοίχημα σε ένα πάρτι.

Ο Σαμ τελικά δεν άντεξε, “έσβησε” την περασμένη Πέμπτη έχοντας κοντά του φίλους και τους συγγενείς που στάθηκαν στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια.

Οι τελευταίες του λέξεις ήταν προς την μητέρα του, στην οποία γύρισε και είπε…  «σ’ αγαπώ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις