Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Συγγνώμη από την κοινωνία, ζητά η παιδοκτόνος της Πετρούπολης (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Συγγνώμη από την κοινωνία, ζητά η παιδοκτόνος της Πετρούπολης (vid)

Συνέντευξη στο ΣΚΑΙ έδωσε η 19χρονη παιδοκτόνος από την Πετρούπολη. Υπενθυμίζεται ότι, εννέα μήνες πριν κατηγορήθηκε ότι με την βοήθεια της μητέρας της, σκότωσε το μωρό της,και έπειτα το πέταξε σε κάδο στην Πετρούπολη. «Νιώθω σαν να μην ήμουν εγώ αυτή που το έκανε. Σαν να ήταν κάποια άλλη, ζητώ συγγνώμη από την κοινωνία. Μιλάω […]

Συνέντευξη στο ΣΚΑΙ έδωσε η 19χρονη παιδοκτόνος από την Πετρούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι, εννέα μήνες πριν κατηγορήθηκε ότι με την βοήθεια της μητέρας της, σκότωσε το μωρό της,και έπειτα το πέταξε σε κάδο στην Πετρούπολη.

«Νιώθω σαν να μην ήμουν εγώ αυτή που το έκανε. Σαν να ήταν κάποια άλλη, ζητώ συγγνώμη από την κοινωνία. Μιλάω με πνευματικό κι ευχαριστώ το θεό, που είμαι και πάλι», δήλωσε η νεαρή παιδοκτόνος.

Περιέγραψε, επίσης τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισε στην φυλακή, τονίζοντας πως δίπλα της ήταν κυρίως η αδελφική της φίλη αλλά και ο αδερφός της.

Μίλησε, ακόμη, για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε, και για την απώλεια του πατέρα της όταν ήταν 12 ετών.

Όπως εξήγησε, η μητέρα της αδυνατούσε ναανταπεξέρθει στις γονεικές της υποχρεώσεις λόγω κατάθλιψης που της εκδηλώθηκε μετά τον χαμό του συζύγου της και η 19χρονη κλήθηκε να στηρίξει, όπως αναφέρει την οικογένεια.

Παράλληλα υφίσταντο σχολικό εκβιασμό και περιθωριοποίηση, λόγω των κιλών της, από τους συνομηλίκους της.

Όλα αυτά, οδήγησαν σε μια λάθος σχέση και μια πρώτη ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη σε ηλικία μόλις 16 ετών. «Την πρώτη φορά ένιωσα ότι ντρόπιασα την οικογένεια μου, που μου συνέβη αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, « η φυσική της τάση να θέλει να ευχαριστήσει τους άλλους» την οδήγησε στο να «μην βάζει όρια» και στην επόμενη της σχέση με αποτέλεσμα την δεύτερη ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη με την φρικτή κατάληξη.

Σύμφωνα με την γνωμάτευση ειδικών, η 19χρονη παιδοκτόνος παρουσίασε πρόωρη οξεία επιλόχεια κατάθλιψη με αποτέλεσμα να προβεί στην αποτρόπαια αυτή πράξη.

Υπενθυμίζεται ότι, η 19χρονη κοπέλα αφέθηκε ελεύθερη στι 2 Νοεμβρίου, μεδιάταξη του ανακριτή, μετά από την απόφαση προσωρινής κράτησής της, τον περασμένο Μάιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις