Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσε ο Νίκος Κοτζιάς
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσε ο Νίκος Κοτζιάς

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων κατάθεσε ο Νίκος Κοτζιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων, στη μήνυση επισυνάπτονται έξι δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και τέσσερα σε εβδομαδιαία εφημερίδα. Σε αυτά ο κ. Κοτζιάς αξιολογεί ως συνέχεια «της εκστρατείας απειλών σε βάρος της σωματικής ακεραιότητας του και της οικογένειάς του, […]

ΚΟΤΖΙΑΣ.jpg

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων κατάθεσε ο Νίκος Κοτζιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων, στη μήνυση επισυνάπτονται έξι δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και τέσσερα σε εβδομαδιαία εφημερίδα.

Σε αυτά ο κ. Κοτζιάς αξιολογεί ως συνέχεια «της εκστρατείας απειλών σε βάρος της σωματικής ακεραιότητας του και της οικογένειάς του, για τη Συμφωνία των Πρεσπών τα όσα αναφέρονται περί δήθεν σχέσεων με τον Σόρος.

Ο Νίκος Κοτζιάς σημειώνει πως «στα σχεδόν τέσσερα χρόνια της θητείας του στο υπουργείο Εξωτερικών, η Ελλάδα ανέπτυξε μια πολυδιάστατη δημοκρατική και ενεργητική εξωτερική πολιτική.

Τονίζει ότι εγκαταλείφθηκε η πολιτική της αδράνειας που έχει μεγάλο κόστος για τη χώρα, αλλά όχι για όσους προτιμούν να υποχωρεί η Ελλάδα εξαιτίας της αδράνειάς τους».

Στη μήνυσή του αναφέρει ότι στόχος των απειλών και των εκβιασμών ήταν να τον αναγκάσουν να μην ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, να τον εκβιάσουν ώστε να μην υλοποιήσει την πολιτική που αποφάσισε η συντριπτική πλειοψηφία της κυβέρνησης.

Κάτι, ωστόσο, που, όπως φέρεται να παρατηρεί στο κείμενο της μήνυσής του ασφαλώς δεν το πέτυχαν. Φέρεται, δε, να καταλήγει ως εξής: Είμαι πεπεισμένος πατριώτης και το καθήκον απέναντι στην πατρίδα προηγείται κάθε άλλου καθήκοντος.

Παρατηρεί πως, αφού δεν πέρασαν οι ακραίοι εκβιασμοί, συνεχίστηκαν οι παράνομες μεθοδεύσεις, αλλά με διαφορετικούς τρόπους.

Επίσης αναφέρει ότι επί υπουργίας του, και σε αντίθεση με το παρελθόν, ουδείς δημοσιογράφος ελληνικού ΜΜΕ έλαβε έστω και ένα σεντς από τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου.

Τέλος, κάνει αναφορά στην υπόθεση ανάθεσης, μέσα από διεθνή διαγωνισμό, υπηρεσιών έκδοσης ταξιδιωτικών θεωρήσεων σε ιδιωτική εταιρεία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις