Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βαρβιτσιώτης για προσφυγικό: Η κυβέρνηση είχε 1.6 δις, θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε ευθύνες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης για προσφυγικό: Η κυβέρνηση είχε 1.6 δις, θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε ευθύνες

Για το προσφυγικό και τον τρόπο που γίνεται η διαχείριση από πλευράς κυβέρνησης μίλησε ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης Σχετικά με την αίτηση της ΝΔ για προ ημερησίας συζήτηση για το προσφυγικό, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε στον ρ/σ Θέμα ότι «καταθέσαμε αίτημα για συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή για το Μεταναστευτικό». […]

Για το προσφυγικό και τον τρόπο που γίνεται η διαχείριση από πλευράς κυβέρνησης μίλησε ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Σχετικά με την αίτηση της ΝΔ για προ ημερησίας συζήτηση για το προσφυγικό, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε στον ρ/σ Θέμα ότι «καταθέσαμε αίτημα για συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή για το Μεταναστευτικό».

«Η Κυβέρνηση είχε στη διάθεση της 1,6 δισ. ευρώ, με τις συνθήκες, σήμερα, διαβίωσης στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων να είναι άθλιες. Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να αναζητά ευθύνες».

Ερωτώμενος για το αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες της Κυβέρνησης στα ζητήματα του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού, ο αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΔ επεσήμανε ότι μόλις προ ολίγων ημερών κατατέθηκαν στη Βουλή οι χιλιάδες συμβάσεις που έχουν συνάψει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα υπόλοιπα συναρμόδια Υπουργεία, οι οποίες στο σύνολο τους αποτελούν είτε απευθείας αναθέσεις, είτε με διαβλητούς, πρόχειρους διαγωνισμούς, χωρίς κανένα εχέγγυο διαφάνειας.

«Έκτακτες ανάγκες που να δικαιολογούν αυτές τις απευθείας αναθέσεις από το 2016 και μετά, αφότου και καταγράφονται σταθερές και διαχειρίσιμες μεταναστευτικές ροές, δεν υπάρχουν», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στον Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Ανδρουλάκη, ο αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΔ είπε ότι κατανοεί απόλυτα την πίεση που νιώθει ο ίδιος και το κόμμα του, λόγω των αρνητικών δημοσκοπήσεων. «Πρέπει, όμως, να αντιληφθεί ότι ενδεχόμενη επέκταση της Συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας και στον Έβρο, θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τη χώρα», υπογράμμισε.

Αναφορικά με το αν η επέκταση της Συμφωνίας θα έχει, όντως, θετικά αποτελέσματα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ξεκαθάρισε: «Με αυτόν τον τρόπο, η Τουρκία θα αναγκαστεί να φυλάξει αποτελεσματικότερα τα σύνορα της, ενώ η Ευρώπη και ειδικότερα, η FRONTEX θα επικεντρωθούν σε αυτό το σημείο εισόδου μεταναστών στη χώρα μας».

«Η Νέα Δημοκρατία θα εφαρμόσει μια διαφορετική πολιτική στη βάση της καλής επιτήρησης των εθνικών συνόρων», κατέληξε συγκεκριμένα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις