Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 120 σπίτια μη κατοικήσιμα μετά τον ισχυρό σεισμό στη Ζάκυνθο
ΕΛΛΑΔΑ

120 σπίτια μη κατοικήσιμα μετά τον ισχυρό σεισμό στη Ζάκυνθο

Σε εξέλιξη η διαδικασία ελέγχων των κτιρίων που επλήγησαν από τον σεισμό της 26ης Οκτωβρίου των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Ζάκυνθο Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ζακύνθου και της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, ο αριθμός των κτιρίων που χαρακτηρίστηκαν ως μη κατοικήσιμα ήταν 120 από τα 250 που έχουν εξεταστεί. Ο έλεγχος […]

Σε εξέλιξη η διαδικασία ελέγχων των κτιρίων που επλήγησαν από τον σεισμό της 26ης Οκτωβρίου των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ζακύνθου και της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, ο αριθμός των κτιρίων που χαρακτηρίστηκαν ως μη κατοικήσιμα ήταν 120 από τα 250 που έχουν εξεταστεί. Ο έλεγχος έχει ξεκινήσει από το απόγευμα της Παρασκευής που έγινε ο σεισμός και τα κλιμάκια αποτελούνται από μηχανικούς και αρχιτέκτονες της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ο αριθμός των κτισμάτων που έχουν υποστεί ζημιές είναι μεγάλος και σύμφωνα με πληροφορίες τα πιο σοβαρά προβλήματα έχουν εντοπιστεί σε κτίρια στις περιοχές Καλαμάκι, Λαγανάς, Λιθακιά, Κερί, Μαχαιράδο, Λαγοπόδο.

Στη Ζάκυνθο βρίσκεται από χθες το βράδυ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, ώστε να ελέγξει και ο ίδιος τις ζημιές.

Τον κ. Κουβέλη στη Ζάκυνθο, συνοδεύουν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής του νησιού Σταύρος Κοντονής, και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις