Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Θρύλος ο Πετρούνιας – Για τρίτη σερί διοργάνωση Παγκόσμιος Πρωταθλητής!
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Θρύλος ο Πετρούνιας – Για τρίτη σερί διοργάνωση Παγκόσμιος Πρωταθλητής!

Για τρίτη σερί διοργάνωση ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Ντόχα στο 48ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Ο Έλληνας «θρύλος» αγωνίστηκε τραυματίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης Γυμναστικής και κατέκτησε ξανά το χρυσό μετάλλιο. Ο Πετρούνιας είναι πια ο πολυνίκης Έλληνας στα παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης, καθώς ξεπέρασε σε παγκόσμιους τίτλους και ισοφάρισε σε συγκομιδή μεταλλίων […]

Για τρίτη σερί διοργάνωση ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Ντόχα στο 48ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής

Ο Έλληνας «θρύλος» αγωνίστηκε τραυματίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης Γυμναστικής και κατέκτησε ξανά το χρυσό μετάλλιο.

Ο Πετρούνιας είναι πια ο πολυνίκης Έλληνας στα παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης, καθώς ξεπέρασε σε παγκόσμιους τίτλους και ισοφάρισε σε συγκομιδή μεταλλίων τον εξπέρ του μονόζυγου Βλάση Μάρα, ο οποίος έχει στην συλλογή του δύο χρυσά (Γάνδη 2001, Ντέμπρετσεν 2002) και ένα χάλκινο (Άαρχους 2006).

Η απονομή:

Η κατάταξη στον τελικό των κρίκων:

  1. Λευτέρης Πετρούνιας (ΕΛΛΑΔΑ) 15,366 β.
    2. Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 15,100 β.
    3. Μάρκο Λοντάντιο (Ιταλία) 14,900 β.
    4. Αρτούρ Τοβμασιάν (Αρμενία) 14,766 β.
    5. Νικίτα Ναγκόρνι (Ρωσία) 14,733 β.
    6. Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία) 14,733 β.
    7. Νικίτα Σιμόνοφ (Αζερμπαϊτζάν) 14,266 β.
    8. Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14,133 β.

Παυλόπουλος σε Πετρούνια: Θαυμάζω την ανυπέρβλητη ψυχική σου δύναμη

Τα συγχαρητήριά του στον Λευτέρη Πετρούνια για την τρίτη κατάκτηση παγκοσμίου κυπέλου στην ενόργανη, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ψυχική δύναμη του αθλητή, ο οποίος αγωνίστηκε τραυματισμένος και την Δευτέρα μπαίνει στο χειρουργείο.

«Μαζί με τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη νέα παγκόσμια διάκρισή σου, σου απευθύνω και την έκφραση του ειλικρινούς μου θαυμασμού για την ανυπέρβλητη ψυχική σου δύναμη» γράφει το συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πρόεδρος της Βουλής: Είναι στην παγκόσμια ελίτ των αθλητών

Ο Πρόεδρος της Βουλής κύριος Νικόλαος Βούτσης, μόλις πληροφορήθηκε την κατάκτηση από τον Λευτέρη Πετρούνια του χρυσού μεταλλίου  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στη Ντόχα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η νέα εξαιρετική επίδοση του Λευτέρη Πετρούνια, που του εξασφάλισε το  τρίτο του χρυσό μετάλλιο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, παρά το γεγονός ότι προκρίθηκε στον τελικό ενώ ήταν τραυματισμένος,  τοποθετεί τον Έλληνα αθλητή στην ιστορική παγκόσμια ελίτ των αθλητών της γυμναστικής. Η επανάληψη του άθλου του τόσες φορές δείχνει την επιμονή, την  αγωνιστικότητα και την προσήλωση στους στόχους του. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια και τον προπονητή του».

Τσίπρας: Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Πετρούνιας

Θερμά συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια, εκφράζει μέσω Twitter, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι συνεχίζει να γράφει μία μοναδική ιστορία επιτυχιών και διακρίσεων.

«Ο Λευτέρης Πετρούνιας @Petrounias E συνεχίζει να γράφει μια μοναδική ιστορία επιτυχιών και διακρίσεων. Θερμά συγχαρητήρια για το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο επίπεδο!» σημειώνει ο Αλ. Τσίπρας.

Γεννηματά: Η ψυχή και το πείσμα του τον οδήγησαν ξανά στην κορυφή

Σε δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά συνεχάρη τον Λευτέρη Πετρούνια για την επιτυχία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στην Ντόχα.

«Η ψυχή, η θέληση και το πείσμα του χρυσού Λευτέρη Πετρούνια, τον οδήγησε πάλι στην κορυφή. Παρά τον τραυματισμό του, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και μας έκανε χαρούμενους. Πολλά συγχαρητήρια» δήλωσε η Φ. Γεννηματά.

Κουτσούμπας: Είσαι πλέον θρύλος

«Πολλά συγχαρητήρια για τον τρίτο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο σου, που σε καθιστά ένα θρύλο της ενόργανης γυμναστικής. Η επιτυχία σου αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού επιτεύχθηκε παρά τον τραυματισμό σου. Πολλά συγχαρητήρια επίσης και στον προπονητή σου και σε όσους συνέβαλαν σ’ αυτή την επιτυχία» υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συγχαρητήριο μήνυμά του στον Λ. Πετρούνια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις