Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Συστήθηκε ως διευθυντής, έταξε επιδότηση αλλά… έγινε καπνός με τα χρήματα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συστήθηκε ως διευθυντής, έταξε επιδότηση αλλά… έγινε καπνός με τα χρήματα

Του Πέτρου Καρσιώτη Στα ίχνη ενός επιτήδειου, με μεγάλη ικανότητα πειθούς, προσπαθούν να μπουν οι αρχές στη Σύρο, αλλά και στα γύρω νησιά, μετά από σοβαρή καταγγελία γυναίκας επιχειρηματία που έγινε στο Τμήμα Ερμούπολης. Ο αναζητούμενος για απάτες, σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, ιδιοκτήτριας τουριστικών καταλυμάτων στη Σύρο, εμφανίστηκε στην ίδια τηλεφωνικά και συστήθηκε […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στα ίχνη ενός επιτήδειου, με μεγάλη ικανότητα πειθούς, προσπαθούν να μπουν οι αρχές στη Σύρο, αλλά και στα γύρω νησιά, μετά από σοβαρή καταγγελία γυναίκας επιχειρηματία που έγινε στο Τμήμα Ερμούπολης.

Ο αναζητούμενος για απάτες, σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, ιδιοκτήτριας τουριστικών καταλυμάτων στη Σύρο, εμφανίστηκε στην ίδια τηλεφωνικά και συστήθηκε με άνεση ως ο διευθυντής υποκαταστήματος τράπεζας.

Έταξε επιδότηση σεβαστού ποσού

Στη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο… διευθυντής, την έπεισε ότι είχε τη δυνατότητα από τη θέση του να της χορηγήσει επιδότηση  σεβαστού ποσού, προκειμένου να επεκτείνει την επιχειρηματικής της δραστηριότητα.

Ήθελε όμως 15.000 ευρώ σαν εγγύηση

Όμως, της ζήτησε να καταθέσει σε λογαριασμό της τράπεζας, δήθεν, το ποσό των 15.000 ευρώ, για… εγγύηση, όπως είπε στην επιχειρηματία.

Και βέβαια το ποσό αυτό θα επέστρεφε στην κατοχή της γυναίκας, αμέσως μόλις κατατίθετο τα χρήματα της επιδότησης!

Η επιχειρηματίας πείστηκε από τα λεγόμενα

Η επιχειρηματίας πείστηκε, όπως φάνηκε και κατέθεσε τα χρήματα.

Οι ημέρες περνούσαν, τίποτε δεν γινόταν και κάποια στιγμή σήκωσε το τηλέφωνο και ζήτησε τον «διευθυντή» στην τράπεζα.

Ρωτούσε πότε θα εκταμιευθούν τα χρήματα

Εκεί πληροφορήθηκε όταν ρώτησε «πότε θα εκταμιευτούν τα χρήματα», ότι δεν υπήρχε ούτε διευθυντής με αυτό το όνομα, ούτε έγκριση για επιδότηση.

Καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα

Μετά από αυτή την απάντηση η επιχειρηματίας κατέφυγε στο Αστυνομικό Τμήμα Ερμούπολης, όπου προχώρησε σε  μήνυση κατά αγνώστου, εξιστορώντας τα απίστευτα που συνέβησαν στους αστυνομικούς.

Ψάχνουν κι άλλα θαύματα

Ήδη η αστυνομία ξεκίνησε την έρευνα πιστεύοντας ότι όπως συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις, ο ίδιος δράστης της απάτης θα έχει εξαπατήσει κι άλλους επιχειρηματίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις