Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σοκ στην Αθήνα: Το ΔΝΤ επιμένει για μείωση συντάξεων και αύξηση φόρων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σοκ στην Αθήνα: Το ΔΝΤ επιμένει για μείωση συντάξεων και αύξηση φόρων

Ενώ ο πρωθυπουργός και σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο διατυμπανίζουν καθημερινά σε συνεντεύξεις τους ότι είναι αχρείαστο το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, πριν λίγη ώρα με απόλυτη σαφήνεια, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Ράις, τόνισε ότι η περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολογήτου είναι κάτι που έχει συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδος και δανειστών από […]

Ενώ ο πρωθυπουργός και σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο διατυμπανίζουν καθημερινά σε συνεντεύξεις τους ότι είναι αχρείαστο το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, πριν λίγη ώρα με απόλυτη σαφήνεια, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Ράις, τόνισε ότι η περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολογήτου είναι κάτι που έχει συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδος και δανειστών από το 2017.

Συμπλήρωσε με νόημα, προφανώς με αποδέκτη τον πρωθυπουργό ότι η πιστή εφαρμογή και των δύο μέτρων θα στείλει ένα μήνυμα αξιοπιστίας της χώρας προς τις αγορές. Έως αυτή την ώρα, δεν υπάρχει καμία απολύτως κυβερνητική αντίδραση, ωστόσο, η σαφής διατύπωση των δανειστών θέτει σε πολιτική περιδίνηση την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Όλα αυτά, τη στιγμή που ο κ. Τσακαλώτος, αποδίδει τη μη έξοδο στις αγορές στην κρίση της Ιταλίας…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις