Δολοφονία στη Βούλα – Άρης Σπηλιωτόπουλος: “Συμμετείχα στην εταιρεία, παραιτήθηκα αμέσως”

ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στη Βούλα – Άρης Σπηλιωτόπουλος: “Συμμετείχα στην εταιρεία, παραιτήθηκα αμέσως”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Σε ανακοίνωση προέβη ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, για τη συμμετοχή του στην εταιρεία του Γιάννη Μακρή, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Πανόραμα Βούλας, την Τετάρτη 31 Οκτώβρη.  Αφορμή της εν λόγω ανακοίνωσης στάθηκε πλήθος δημοσιευμάτων που από το πρωί κάνουν λόγο για εμπλοκή  στην επιχείρηση πασίγνωστου πολιτικού προσώπου, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζουν […]

01.11.2018 | 19:36

Σε ανακοίνωση προέβη ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, για τη συμμετοχή του στην εταιρεία του Γιάννη Μακρή, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Πανόραμα Βούλας, την Τετάρτη 31 Οκτώβρη.

 Αφορμή της εν λόγω ανακοίνωσης στάθηκε πλήθος δημοσιευμάτων που από το πρωί κάνουν λόγο για εμπλοκή  στην επιχείρηση πασίγνωστου πολιτικού προσώπου, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζουν ευθέως. 

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ εξηγεί ότι όντως συμμετείχε το φθινόπωρο του 2015 στην ίδρυση της εταιρείας με σκοπό την παροχή υπηρεσιών Facility Managment σε ξενοδοχεία και εξελέγη Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. 

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει, αποχώρησε 15 ημέρες μετά από το Διοικητικό Συμβούλιο και δεν υπάρχει οποιαδήποτε συναλλαγή, που να έχει πραγματοποιηθεί μέσω τραπεζικών λογαριασμών και συστημάτων πληρωμής της εταιρείας με την υπογραφή μου. 

Η πλήρης αποδέσμευσή του από την εταιρεία επήλθε και τυπικά τον Μάρτιο του 2016. 

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος δηλώνει επίσης ότι «δεν μπορώ να πιστέψω ότι το 2018 ποινικοποιείται συμπερασματικά η επαγγελματική δραστηριότητα κάποιου που αρνήθηκε έμπρακτα να είναι επαγγελματίας πολιτικός και παραιτήθηκε της βουλευτικής ιδιότητάς του, χωρίς να του ζητηθεί» και κάνει λόγω για «κυνήγι μαγισσών» ενόψει «παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου». 

Αναλυτικά η δήλωση του Άρη Σπηλιωτόπουλου: 

«Με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα, που επιχειρούν να με φωτογραφίσουν, χωρίς να με κατονομάζουν, με ευκαιρία την χθεσινή δολοφονία του επιχειρηματία στην Βούλα και να μου αποδώσουν οποιαδήποτε μορφής συνεργασία μαζί του, δηλώνω ότι: 

Το φθινόπωρο του 2015 μου προτάθηκε από τον βασικό μέτοχο, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες facility management, επαγγελματική συνεργασία για την σύσταση εταιρείας στον χώρο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. 

Συμμετείχα στην ίδρυση της εταιρείας την 14η Οκτωβρίου 2015 με αποκλειστικό καταστατικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών Facility Managment σε ξενοδοχεία και εκλέχθηκα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. 

Απεχώρησα αμέσως από το Διοικητικό Συμβούλιο μετά την παρέλευση δέκα πέντε ημερών και γι’ αυτό δεν υπάρχει οποιαδήποτε συναλλαγή, που να έχει πραγματοποιηθεί μέσω τραπεζικών λογαριασμών και συστημάτων πληρωμής της εταιρείας με την υπογραφή μου. 

Ουδέποτε κατέβαλα την μετοχική εισφορά μου και ουδέποτε υπέγραψα έγγραφο της εταιρείας. 

Κατόπιν τούτων λόγω της ουσιαστικής αποχώρησής μου από το πρώτο δεκαπενθήμερο και λόγω των πολλαπλών αρνήσεών μου καταβολής της εταιρικής εισφοράς στον σχηματισμό του εταιρικού κεφαλαίου, λόγω της ειλημμένης απόφασής μου να αποχωρήσω, ολοκληρώθηκε η πλήρης αποδέσμευσή μου και τυπικά τον Μάρτιο του 2016. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τυπικής παραμονής μου στην εταιρεία δεν είχα οποιαδήποτε παροχή σε είδος. 

Όλα τα ανωτέρω καταδεικνύονται και προκύπτουν από δημόσια έγγραφα και από τις κατά νόμο εταιρικές δημοσιεύσεις. 

Πέραν της γνωριμίας μου με τον αρχικό βασικό μέτοχο ουδεμία γνώση ή επαγγελματική σχέση είχα με τους λοιπούς μετόχους της εταιρείας. 

Γίνεται αμέσως αντιληπτό, ότι η όποια αποσπασματική και συνεπώς αυθαίρετη αναφορά σε επαγγελματική μου συνεργασία με εταιρεία, που κάποιος εκ των μετόχων και πάντως όχι ο βασικός, προκαλεί το κοινωνικό ή οποιοδήποτε άλλο ενδιαφέρον, απορρέει από την αναγνωρισιμότητά μου από την πολιτική μου δραστηριότητα. 

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το 2018 ποινικοποιείται συμπερασματικά η επαγγελματική δραστηριότητα κάποιου που αρνήθηκε έμπρακτα να είναι επαγγελματίας πολιτικός και παραιτήθηκε της βουλευτικής ιδιότητάς του, χωρίς να του ζητηθεί. 

Θα είναι αφέλεια ότι αυτό το “κυνήγι μαγισσών” δεν έχει να κάνει με την αναζήτηση των όποιων προθέσεών μου, εν όψει παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου. 

Άρης Σπηλιωτόπουλος». 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ενοίκια: Ποιοι χάνουν το επίδομα - Ποιοι οι δικαιούχοι 01.11.2018 | 19:36
Η Ε.Ε. προσθέτει το Μονακό και τη Βενεζουέλα στη λίστα χωρών υψηλού κινδύνου για ξέπλυμα χρήματος 01.11.2018 | 19:36
Ιστορική επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μολδαβία 01.11.2018 | 19:36
Βουλευτής 84 ετών πήρε αγκαλιά το μωρό γυναίκας συναδέλφου του, ώστε εκείνη να μιλήσει πιο άνετα στο κοινό 01.11.2018 | 19:36
Ελεύθεροι οι 42 Έλληνες που εμποδίστηκαν στο αεροδρόμιο του Καΐρου από το να συμμετάσχουν στο March to Gaza 01.11.2018 | 19:36
Απίστευτο περιστατικό έξω από το δημαρχείο Ραφήνας - Πρώην δήμαρχος επιτέθηκε με κλωτσιές στον Ευάγγελο Μπουρνού 01.11.2018 | 19:36
Χάος στην Ινδία μετά τη συντριβή του αεροσκάφους σε ξενώνα γιατρών, καμία ελπίδα για επιζώντες 01.11.2018 | 19:36
Στάθης Αγγελόπουλος στη δίκη: «Η πρώην σύζυγός μου ήθελε να με εκδικηθεί – Πήγε στην κουζίνα και χτύπησε στο πρόσωπο στο ντουλάπι» 01.11.2018 | 19:36
Exit mobile version