Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Θρασύτατοι πουλούσαν βυζαντινό θησαυρό, με αγγελία στο διαδίκτυο (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θρασύτατοι πουλούσαν βυζαντινό θησαυρό, με αγγελία στο διαδίκτυο (pics)

Του Πέτρου Καρσιώτη Είχαν στην κατοχή τους  έναν πραγματικό βυζαντινό θησαυρό και τον πουλούσαν με αγγελία που ανέβασαν στο διαδίκτυο! Το ανδρόγυνο, που βρισκόταν πίσω από την περίεργη αυτή υπόθεση απόπειρας πώλησης νομισμάτων της εποχής του Βυζαντίου (5ος -12ος μ.Χ), συνελήφθη μετά την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς της […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Είχαν στην κατοχή τους  έναν πραγματικό βυζαντινό θησαυρό και τον πουλούσαν με αγγελία που ανέβασαν στο διαδίκτυο!

Το ανδρόγυνο, που βρισκόταν πίσω από την περίεργη αυτή υπόθεση απόπειρας πώλησης νομισμάτων της εποχής του Βυζαντίου (5ος -12ος μ.Χ), συνελήφθη μετά την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς της αντίστοιχης Υπηρεσίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος του ανδρόγυνου  σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και του Νόμου «Περί όπλων».

Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, κατέσχεσαν σε κατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών στη Θεσσαλονίκη, τρία  δέματα (δύο με στοιχεία αποστολέα του 45χρονου και ένα με στοιχεία αποστολέα της 45χρονης), που περιείχαν πέντε  νομίσματα, για τα οποία είχε αναρτηθεί αγγελία πώλησης έναντι χρηματικού ποσού, σε σελίδα του διαδικτύου.

Όπως γνωμάτευσε αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στη συνέχεια αστυνομικοί στην Αττική εντόπισαν και συνέλαβαν τον άνδρα και τη γυναίκα,  ενώ μετά από έρευνα που ακολούθησε σε σπίτι και σε οχήματα που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·         16 αρχαία νομίσματα τα οποία θα αποσταλούν και θα εξεταστούν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης,

·         4 πιστόλια κρότου λάμψης,

·         2 περίστροφα κρότου λάμψης,

·         1 περίστροφο με τη θήκη του,

·         127 φυσίγγια κρότου – λάμψης,

·         3 φυσίγγια διαμετρήματος 32 mm και

·         2 σπρέι πιπεριού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις