Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Ρεσιτάλ Γιούρι Ρέβιτς – Ευγενίας Παπαδήμα στο Μέγαρο Μουσικής
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ρεσιτάλ Γιούρι Ρέβιτς – Ευγενίας Παπαδήμα στο Μέγαρο Μουσικής

Στους δεξιοτέχνες της νέας γενιάς επικεντρώνεται ο φετινός κύκλος Βιολί, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ο οποίος συνεχίζεται τον Νοέμβριο με τον νεαρό ρώσο βιρτουόζο Γιούρι Ρέβιτς. Ο ανερχόμενος μουσικός έχει σαρώσει τα διεθνή βραβεία: «Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη για το 2016» (ECHO Klassik Award), «Νέου Καλλιτέχνη για το 2015» (Διεθνή Βραβεία Κλασικής Μουσικής), «Νέου Μουσικού της Χρονιάς» […]

Στους δεξιοτέχνες της νέας γενιάς επικεντρώνεται ο φετινός κύκλος Βιολί, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ο οποίος συνεχίζεται τον Νοέμβριο με τον νεαρό ρώσο βιρτουόζο Γιούρι Ρέβιτς.

Ο ανερχόμενος μουσικός έχει σαρώσει τα διεθνή βραβεία: «Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη για το 2016» (ECHO Klassik Award), «Νέου Καλλιτέχνη για το 2015» (Διεθνή Βραβεία Κλασικής Μουσικής), «Νέου Μουσικού της Χρονιάς» (Κέντρο Μπετόβεν Βιέννης).

Εκφραστικός και πολύπλευρος καλλιτέχνης με σπουδές υποκριτικής και σκηνοθεσίας στο βιογραφικό του, ο διακεκριμένος μοσχοβίτης βιολονίστας συνδυάζει στην καριέρα του τις σολιστικές εμφανίσεις με τις συναυλίες μουσικής δωματίου –έχει ιδρύσει το δικό του κουαρτέτο– και τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Στο πρώτο του ρεσιτάλ στο Μέγαρο, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, θα μοιραστεί τη σκηνή της Αίθουσας Δημήτρης Μητρόπουλος με την Ευγενία Παπαδήμα, μια ανερχόμενη πιανίστα με αξιοζήλευτη πορεία και εκτός ελληνικών συνόρων που έχει συμπράξει με διάσημους μαέστρους και φημισμένα σύνολα και έχει πραγματοποιήσει ηχογραφήσεις για το BBC και τη Sony Classical.

Για το πρόγραμμά τους οι δύο σολίστ έχουν επιλέξει απαιτητικά έργα για σόλο βιολί, σόλο πιάνο καθώς και για βιολί και πιάνο από την προκλασική έως τη ρομαντική εποχή.

Ανάμεσά τους, η άκρως δεξιοτεχνική «Τρίλια του διαβόλου» (για βιολί) του Τζουζέππε Ταρτίνι και η Σονάτα αρ. 3 για βιολί και πιάνο του Γιοχάννες Μπραμς, μια επική σύνθεση με έντονα δραματικό χαρακτήρα.

Το πρόγραμμα επιγραμματικά

GIOVANNI BATTISTA PERGOLESI (1710–1736) Σονάτα για βιολί και πιάνο σε μι μείζονα, αρ. 12

LUDWIG VAN BEETHOVEN (1770–1827) Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ. 2, σε λα μείζονα, έργο 12/2

GIUSEPPE TARTINI (1692–1770) Σονάτα για βιολί σε σολ ελάσσονα, «Η τρίλια του διαβόλου»

Διάλειμμα

JOHANNES BRAHMS (1833–1897) 3 Ιντερμέδια για σόλο πιάνο, έργο 117 – Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ. 3, σε ρε ελάσσονα, έργο 108

Tιμές εισιτηρίων

7 ευρώ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ)  – 10 ευρώ  – 15 ευρώ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις