Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μην ξαναπετάξεις ποτέ τη φλούδα της μπανάνας, θα σου χρειαστεί
PLUS

Μην ξαναπετάξεις ποτέ τη φλούδα της μπανάνας, θα σου χρειαστεί

Η μπανάνα είναι ένα από τα πιο υγιεινά αλλά και χορταστικά φρούτα, που μπορείς να το φας με χίλιους δύο τρόπους. Ατόφιο, με γιαούρτι ή ακόμα και σε smoothies. Αυτό που δεν ξέρεις, όμως, είναι ότι και η φλούδα της μπανάνας είναι επίσης πολύ χρήσιμη και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να την πετάς. Δες […]

Η μπανάνα είναι ένα από τα πιο υγιεινά αλλά και χορταστικά φρούτα, που μπορείς να το φας με χίλιους δύο τρόπους. Ατόφιο, με γιαούρτι ή ακόμα και σε smoothies.

Αυτό που δεν ξέρεις, όμως, είναι ότι και η φλούδα της μπανάνας είναι επίσης πολύ χρήσιμη και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να την πετάς.

Δες τι μπορείς να κάνεις με αυτή, σύμφωνα με το spirossoulis.gr:

Φάε την

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται η φλούδα της μπανάνας μπορεί να μαγειρευτεί. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες B6 και B12 και περιέχει μαγνήσιο και κάλιο, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πλύνεις τη φλούδα και να τη βράσεις για 10 λεπτά. Εναλλακτικά μπορείς να την πλύνεις, να την κόψεις μικρά κομματάκια και να ρίξεις τα κομματάκια στα smoothies σου.

Κράτα το κρέας σου τρυφερό

Κάθε φορά που θέλετε να ψήσετε στήθος κοτόπουλο βάλτε μια φλούδα μπανάνας μέσα στο ταψί σας και τοποθετήστε από πάνω το κοτόπουλο. Η φλούδα θα βοηθήσει το κρέας σας να διατηρήσει τα ζουμιά του και να μην στεγνώσει.

Αποτέλεσμα εικόνας για banana use

Γυάλισε τα παπούτσια σου

Οι φλούδες των παπουτσιών είναι το τέλειο καθαριστικό. Περάστε τα βρώμικα παπούτσια σας με μια φλούδα και έπειτα σκουπίστε τα με μια πετσέτα.

Καθάρισε τα φυτά σου

Για να ξεσκονίσεις τέλεια τα φυτά εσωτερικού χώρου και να μην μεταφέρεται η σκόνη τους σε άλλες επιφάνειες τρίψε το εσωτερικό της φλούδας στα φύλλα.

Αυτό θα διώξει την σκόνη από τα φυτά και δεν θα τη μεταφέρει πουθενά αλλού.

Αποτέλεσμα εικόνας για banana

Ελάττωσε τον πόνο

Βάζοντας μια φλούδα πάνω σε κάποιο έγκαυμα ή τσίμπημα θα ανακουφιστείς πάρα πολύ. Αν σε τσούζει πάρα πολύ τότε αυτό το κολπάκι θα σε κάνει να νιώσεις πολύ καλύτερα.

Λεύκανε τα δόντια σου

Πάρε το εσωτερικό της φλούδας και τρίψε με αυτό τα δόντια σου. Έτσι θα ασπρίσουν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Μάλιστα θα δεις διαφορά από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.

Αποτέλεσμα εικόνας για banana
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις