Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η Σεγκολέν “ξεσκεπάζει” τον Ολάντ: Δίγαμος, αφελής, με αυταπάτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η Σεγκολέν “ξεσκεπάζει” τον Ολάντ: Δίγαμος, αφελής, με αυταπάτες

Η πρώην σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ και μητέρα των παιδιών του, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, πρώην υπουργός και υποψήφια για την προεδρία της δημοκρατίας του Σοσιαλιστικού κόμματος, καταγγέλλει τον σεξισμό που υπέστη στην πολιτική και αφήνει αιχμές κατά του Ολάντ.  Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ βρίσκεται πλέον εκτός πολιτικής και ρυθμίζει τους παλιούς λογαριασμούς. Στο βιβλίο της που μόλις […]

Η πρώην σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ και μητέρα των παιδιών του, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, πρώην υπουργός και υποψήφια για την προεδρία της δημοκρατίας του Σοσιαλιστικού κόμματος, καταγγέλλει τον σεξισμό που υπέστη στην πολιτική και αφήνει αιχμές κατά του Ολάντ. 

Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ βρίσκεται πλέον εκτός πολιτικής και ρυθμίζει τους παλιούς λογαριασμούς. Στο βιβλίο της που μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο «Όσα μπορώ επιτέλους να σας πω», η πρώην υπουργός καταφέρνει χτυπήματα σε πολλούς και μιλάει για τον σεξισμό που υπέστη αλλά και για την «προδοσία» του Φρανσουά Ολάντ. Σήμερα η Ρουαγιάλ είναι πρέσβειρα της Γαλλίας για την διεθνή διαπραγμάτευση για τον βόρειο πόλο.

 Στο βιβλίο της απαριθμεί τις σεξιστικές παρατηρήσεις που άκουσε σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής της καριέρας, οι οποίες την πλήγωσαν. «Ο σεξισμός είναι ρατσισμός, τρέφεται από την ίδια σκοταδιστική θεωρία», γράφει. 

Αναφέρει ότι το 1998 όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στο βήμα της βουλής, ως νέα βουλευτής, άκουσε έναν συνάδελφό της βουλευτή να της φωνάζει: «Βγάλε τα ρούχα σου!» Το 2000, όταν την όρισαν μέλος σε επιτροπή της βουλής για τις ζωοτροφές, ο πρόεδρος της επιτροπής είπε στην πρώτη συνεδρίαση: «Μια τρελή αγελάδα συμμετέχει μαζί μας στην έρευνα». 

Στο ίδιο βιβλίο, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ καταγγέλλει και τους διάσημους αρθρογράφους Αλέν Ντουαμέλ και Λορέν Ζοφρέν ότι έκαναν συνέχεια σχόλια πως είναι ανίκανη, επειδή είναι γυναίκα. Αλλά και ο πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός Λορέν Φαμπιούς, όταν η Σεγκολέν Ρουαγιάλ ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια για την γαλλική προεδρία, το 2007, της είπε: «Και ποιος θα κρατάει τα παιδιά 

Αυτό το βιβλίο είναι επίσης η ευκαιρία για την Σεγκολέν Ρουαγιάλ να μιλήσει για την απιστία του πρώην συντρόφου της, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την δημοσιογράφο Βαλερί Τριερβελέρ, το 2007, ενώ ζούσε ακόμη μαζί της.

Η Ρουαγιάλ γράφει ότι «προδόθηκε βίαια από μια γυναίκα δέκα χρόνια νεότερη». Μιλάει για «την βία αυτής της απιστίας», για «την αγριότητα της διγαμίας η οποία καταρρακώνει». 

«Έκανα πολύ καιρό για να θεραπεύσω τις πληγές μου και να χειραφετηθώ από αυτή την υπόθεση, καθώς και να στραφώ σε ένα άλλο μέλλον. Γι’ αυτό και αρνήθηκα την πρόταση που μου έγινε να ξαναζήσουμε μαζί». 

Αλλά η Σεγκολέν Ρουαγιάλ επικρίνει τον Ολάντ και για την πολιτική του. Γράφει για «την απίστευτη ταλαιπωρία με μηδενικό αποτέλεσμα» που είχε ο νόμος για τα εργασιακά, επί προεδρίας Ολάντ. Προσθέτει ότι ο Ολάντ ήταν «ένα μείγμα αφέλειας και αυταπάτης», ότι έφτασε «στον βαθμό μηδέν της πολιτικής» με τα νομοσχέδια για αύξηση των φόρων. 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις