Και ξαφνικά, δεν συνεννοούνται με τα μάτια: Άγρια κόντρα ανάμεσα σε Παπακώστα – Γεροβασίλη

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Και ξαφνικά, δεν συνεννοούνται με τα μάτια: Άγρια κόντρα ανάμεσα σε Παπακώστα – Γεροβασίλη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Νέα κρίση ξέσπασε στην κυβέρνηση, προκαλώντας ουκ ολίγους πονοκεφάλους στον Αλέξη Τσίπρα Το «μπάχαλο» που επικρατεί σε αρκετούς τομείς στη χώρα φέρνει αναπόφευκτα τεράστιες διαφωνίες που σε ένα συγχυσμένο κυβερνητικό πεδίο, μόνο σε νευρική κρίση μπορούν να καταλήξουν. Ο λόγος για τις δύο κυρίες που κάποτε ξεκίνησαν τη συνεργασία ανταλλάζοντας φιλοφρονήσεις και οράματα. Όλγα Γεροβασίλη […]

31.10.2018 | 08:03

Νέα κρίση ξέσπασε στην κυβέρνηση, προκαλώντας ουκ ολίγους πονοκεφάλους στον Αλέξη Τσίπρα

Το «μπάχαλο» που επικρατεί σε αρκετούς τομείς στη χώρα φέρνει αναπόφευκτα τεράστιες διαφωνίες που σε ένα συγχυσμένο κυβερνητικό πεδίο, μόνο σε νευρική κρίση μπορούν να καταλήξουν.

Ο λόγος για τις δύο κυρίες που κάποτε ξεκίνησαν τη συνεργασία ανταλλάζοντας φιλοφρονήσεις και οράματα. Όλγα Γεροβασίλη και Κατερίνα Παπακώστα, δεν… συνεννοούνται πια με τα μάτια.

Η κόντρα που εκτυλίχθηκε χθες ανάμεσα στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την υφυπουργό της ανέδειξε και πάλι τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικών παραγόντων που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο «σιδηρές κυρίες» της κυβέρνησης έφτασε σε οριακό σημείο με αποτέλεσμα να αποτραπεί μόλις την τελευταία στιγμή η παραίτηση της κυρίας Παπακώστα.

Η πρώην γαλάζια βουλευτής απείλησε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, διαμαρτυρόμενη γιατί η υπουργός δεν την ενημέρωσε για τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία και προώθησε μόνη της το σχετικό ΦΕΚ.

Σε έξαλλη κατάσταση, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η κυρία Παπακώστα τριγυρνούσε στους διαδρόμους της Βουλής και κάποια στιγμή απευθύνθηκε τηλεφωνικά στον Πάνο Καμμένο, ο οποίος την πρότεινε για υπουργοποίηση στον Αλέξη Τσίπρα και άρα αποτελεί επιλογή των ΑΝΕΛ. Η «καραμανλική», ζήτησε γρήγορα «πυροσβεστική» παρέμβαση, αλλιώς, θα έπρεπε να παραιτηθεί.

«Πάνο με καπελώνουν, θα φύγω» ακούστηκε να λέει κάποια στιγμή η κυρία Παπακώστα, σύμφωνα με το Θέμα.

Το απόγευμα στις 17:35 ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη με την οποία συνομίλησε επί 20 λεπτά, ενώ τον είχε ενημερώσει και η Όλγα Γεροβασίλη για την διαφωνία της υφυπουργού της.

Σε κάθε περίπτωση, την επιχείρηση κατευνασμού ανέλαβε η υπουργός κυρία Γεροβασίλη, η οποία εθεάθη να συνομιλεί για αρκετή ώρα με την υφιστάμενή της στο εντευκτήριο της Βουλής.

Πηγές ΕΛΑΣ ανέφεραν πάντως ότι το θέμα των κρίσεων δεν έχει αποφασιστεί ακόμη και πως ανοικτό είναι το θέμα αναπλήρωσης του υπαρχηγού.

Exit mobile version