Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Αναδρομικά: Διπλό σοκ για ένστολους, πανεπιστημιακούς, δικαστικούς και γιατρούς
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Αναδρομικά: Διπλό σοκ για ένστολους, πανεπιστημιακούς, δικαστικούς και γιατρούς

Διπλή μείωση θα έχουν τα αναδρομικά που θα λάβουν οι ένστολοι, οι πανεπιστημιακοί, οι δικαστικοί λειτουργοί και οι γιατροί του ΕΣΥ Η μείωση στα αναδρομικά έχει να κάνει όχι μόνο με τον φόρο, αλλά και με κρατήσεις για οφειλές. Έτσι από το συνολικό ποσό των 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ το ποσό μειώνεται στα 800.000 ευρώ λόγο […]

Διπλή μείωση θα έχουν τα αναδρομικά που θα λάβουν οι ένστολοι, οι πανεπιστημιακοί, οι δικαστικοί λειτουργοί και οι γιατροί του ΕΣΥ

Η μείωση στα αναδρομικά έχει να κάνει όχι μόνο με τον φόρο, αλλά και με κρατήσεις για οφειλές.

Έτσι από το συνολικό ποσό των 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ το ποσό μειώνεται στα 800.000 ευρώ λόγο της παρακράτησης φόρου 20% όπως γράφει το newsit.

Από ‘κει και ύστερα αρχίζουν και τα χειρότερα για τους δικαιούχους αναδρομικών. Το κράτος με βάση το άρθρο 83 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων έχει τη δυνατότητα συμψηφισμού.

Έτσι όσοι περιμένουν αναδρομικά δεν πρέπει να αφαιρέσουν από το ποσό που περιμένουν μονάχα τον φόρο αλλά και όλες τις πιθανές οφειλές που έχουν προς τα δημόσια ταμεία.

Με άλλα λόγια ένστολοι, πανεπιστημιακοί, γιατροί του ΕΣΥ και δικαστικοί θα λάβουν ό,τι μείνει από την αφαίρεση από το ποσό που δικαιούνται όλων των οφειλών τους ληξιπρόθεσμων και μη.

Θα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι αναδρομικών ότι το κράτος μπορεί να αφαιρέσει ακόμη και το υπόλοιπο του ΦΠΑ που δεν έχουν εξοφλήσει ή ακόμη και τον φόρο εισοδήματος για τον οποίο έχουν ενταχθεί στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις