Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στο εδώλιο ο Ανδρέας Μαρτίνης, για τα 3.1 εκατ. φράγκα
ΕΛΛΑΔΑ

Στο εδώλιο ο Ανδρέας Μαρτίνης, για τα 3.1 εκατ. φράγκα

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει σήμερα ο Ανδρέας Μαρτίνης, η σύζυγος του και ένας επιχειρηματίας για το ποσό του 3,1 εκατομμυρίου γερμανικών φράγκων που έφθασε στους λογαριασμούς του πρώην ισχυρού άνδρα του Ερρίκος Ντυνάν. Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το ποσό δόθηκε από την εταιρία Hospitalia International, προκειμένου να προτιμηθεί […]

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει σήμερα ο Ανδρέας Μαρτίνης, η σύζυγος του και ένας επιχειρηματίας για το ποσό του 3,1 εκατομμυρίου γερμανικών φράγκων που έφθασε στους λογαριασμούς του πρώην ισχυρού άνδρα του Ερρίκος Ντυνάν.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το ποσό δόθηκε από την εταιρία Hospitalia International, προκειμένου να προτιμηθεί ως προμηθεύτρια του νοσοκομείου όπως και έγινε.

Η δικογραφία οδήγησε τον Ανδρέα Μαρτίνη στη φυλακή, ωστόσο στη συνέχεια, αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας.

Όμως ο 75χρονος παραπέμπεται και σε άλλη δίκη για το αδίκημα της απιστίας. Η υπόθεση αφορά τα δωρεάν νοσήλια που ενέκρινε ο ίδιος, σε επιφανή πρόσωπα στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, όταν ήταν στο τιμόνι του θεραπευτηρίου.

Πολιτικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, σύμφωνα με την κατηγορία ελάμβαναν γενναίες εκπτώσεις κατά την διάρκεια της περιόδου 2007-2010. Αυτή η πρακτική ζημίωσε όπως αναφέρεται στο βούλευμα το νοσοκομείο με το ποσό του 1.741.242 ευρώ. Πρόκειται για 51 περιπτώσεις ασθενών, από μία λίστα 8.000, με τους εισαγγελείς και τους ανακριτές να επικεντρώνονται στα πιο μεγάλα ποσά των εκπτώσεων, δηλαδή από τις 3.000 ευρώ και πάνω.

Το συνολικό ποσό των 51 επίδικων νοσηλίων, φτάνει τα 2.650.662 ευρώ, εκ των οποίων το Ερρίκος Ντυνάν εισέπραξε μόλις 909.420 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις