Αθήνα

°C

Τρίτη

19

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επιστολή συμπαράστασης στον Γιάννο από συμμαθητές – Ανάμεσα τους πρώην υπουργός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή συμπαράστασης στον Γιάννο από συμμαθητές – Ανάμεσα τους πρώην υπουργός

Οι 13 συμμαθητές του Γιάννου Παπαντωνίου στο Πειραματικό Σχολείο της Αθήνας, ανάμεσά τους και ο γνωστός νομικός και πρώην υπουργός Νίκος Αλιβιζάτος, έστειλαν στην εφημερίδα τα Νέα επιστολή συμπαράστασης στον Γιάννο Παπαντωνίου.  Παρακολουθώντας, όπως γράφουν, την δοκιμασία του παλαιού συμμαθητή μας, εκφράζουν την πεποίθηση ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της με ευθυδικία.  […]

Οι 13 συμμαθητές του Γιάννου Παπαντωνίου στο Πειραματικό Σχολείο της Αθήνας, ανάμεσά τους και ο γνωστός νομικός και πρώην υπουργός Νίκος Αλιβιζάτος, έστειλαν στην εφημερίδα τα Νέα επιστολή συμπαράστασης στον Γιάννο Παπαντωνίου. 

Παρακολουθώντας, όπως γράφουν, την δοκιμασία του παλαιού συμμαθητή μας, εκφράζουν την πεποίθηση ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της με ευθυδικία. 

Δεν αναφέρονται στις κατηγορίες που βαραίνουν τον πρώην υπουργό Άμυνας, αλλά σημειώνουν ότι μέχρι την έκδοση της τελεσίδικης απόφασης, έχει το τεκμήριο της αθωότητας.

Και προσθέτουν ότι αφενός «η διαπόμπευση του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδεικνύει έλλειψη πολιτισμού», ενώ σημειώνουν ότι η προσωρινή κράτηση ενός κατηγορούμενου δεν συνιστά απονομή της δικαιοσύνης, αλλά μέτρο προς διευκόλυνση της δίκαιης απονομής της και ότι μπορεί να έχει εξοντωτικές συνέπειες για την ζωή του καθενός. Συνεπώς πρέπει να διατάσσεται μόνο σε εντελώς εξαιρετικές περιπτώσεις και τέτοιες, γράφουν, «δεν φαίνεται να συντρέχουν εν προκειμένω». 

Οι 13 συμμαθητές του, αναφέρονται επίσης στα πολιτικά επιτεύγματα του Γιάννου Παπαντωνίου: «ο Γιάννος Παπαντωνίου υπήρξε ο μακροβιότερος υπουργός Οικονομίας από την Μεταπολίτευση του 1974, τίμησε την Ελλάδα και έπαιξε αποφασιστικό ρόλο σε ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματά της, την είσοδό της στην ΟΝΕ».

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη στον συμμαθητή μας και τη σύζυγό του το ταχύτερο, καταλήγουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις