Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / “Δεν θα κάθομαι άπραγος, μπουκάρω”, έγραψε πριν την επίθεση σε συναγωγή ο 46χρονος
ΚΟΣΜΟΣ

“Δεν θα κάθομαι άπραγος, μπουκάρω”, έγραψε πριν την επίθεση σε συναγωγή ο 46χρονος

Ο 46χρονος Ρόμπερτ Μπάουερς, με πλούσιο ιστορικό σε αναρτήσεις αντισημιτικού χαρακτήρα γεμάτες από υβριστικές εκφράσεις και θεωρίες συνωμοσίας είναι ο ύποπτος που φέρεται να διέπραξε την ένοπλη επίθεση σε συναγωγή στο Πίτσμπουργκ Δύο ώρες προτού εισβάλει στη συναγωγή και ανοίξει πυρ, ο Μπάουερς έκανε μια ανάρτηση στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Gab.com σχετικά με την Hebrew […]

Ο 46χρονος Ρόμπερτ Μπάουερς, με πλούσιο ιστορικό σε αναρτήσεις αντισημιτικού χαρακτήρα γεμάτες από υβριστικές εκφράσεις και θεωρίες συνωμοσίας είναι ο ύποπτος που φέρεται να διέπραξε την ένοπλη επίθεση σε συναγωγή στο Πίτσμπουργκ

Δύο ώρες προτού εισβάλει στη συναγωγή και ανοίξει πυρ, ο Μπάουερς έκανε μια ανάρτηση στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Gab.com σχετικά με την Hebrew Immigrant Aid Society, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που βοηθά Εβραίους πρόσφυγες να εγκατασταθούν στις ΗΠΑ.

«Στη HIAS αρέσει να φέρνει εισβολείς για να σκοτώσουν το λαό μας. Δεν μπορώ να κάθομαι άπραγος και να βλέπω τον λαό μου να σφαγιάζεται. Στα τσακίδια οι απόψεις σας, μπουκάρω» έγραψε ο Μπάουερς.

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν στην επίθεση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο δράστης φώναζε συνθήματα αντισημιτικού περιεχομένου.

Ο Μπάουερς είχε άδεια οπλοφορίας σε ισχύ και προέβη σε τουλάχιστον έξι αγορές, γνωστές στις αρχές, όπλων από το 1996, όπως είπε ένας αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας στο CNN.

Δεν είχε ποινικό μητρώο και δεν είχε απασχολήσει την αστυνομία, είπαν οι αρχές.

Στο ιστορικό των αναρτήσεων του Μπάουερς από τότε που εγγράφθηκε στο μέσο, τον Ιανουάριο, μπορεί κανείς να διακρίνει έναν οργισμένο άνδρα, με αντισημιτικές απόψεις, που έγραφε μηνύματα όπως: «Καθημερινή Υπενθύμιση: η πολυπολιτισμικότητα σημαίνει να διωχθεί ο τελευταίος λευκός άνθρωπος».

Πριν από έναν μήνα, ο 46χρονος από το Πίτσμπουργκ ανήρτησε φωτογραφίες όπου απεικονίζονταν οι επιδόσεις του κατά την εξάσκησή του στο στόχο σε ένα σκοπευτήριο και μια συλλογή από τρία πιστόλια τα οποία αποκαλούσε «η οικογένειά του των Glock».

Τα ονόματα των νεκρών από την επίθεση του ενόπλου που φώναξε “Όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν,” αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, μετά την πιο δολοφονική επίθεση που έγινε ποτέ κατά μιας εβραϊκής κοινότητας στις ΗΠΑ.

Ο δήμαρχος του Πίτσμπεργκ Μπιλ Πεντούτο δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό KDKA του τηλεοπτικού δικτύου CBS ότι όταν η λίστα με τα ονόματα των νεκρών δημοσιοποιηθεί θα ραγίσουν καρδιές, δηλώνοντας ότι ο ίδιος γνώριζε μερικά από τα θύματα.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι με βάση το κατηγορητήριο, στον ένοπλο δράστη Ρόμπερτ Μπάουερ απαγγέλθηκαν 11 κατηγορίες για οπλοχρησία με σκοπό τη διάπραξη φόνου και 11 κατηγορίες για παρεμπόδιση της άσκησης του δικαιώματος του θρησκεύεσθαι με συνέπεια τον θάνατο των πιστών, αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του ομοσπονδιακού υπουργείου Δικαιοσύνης που είναι αρμόδιο για τη δυτική περιφέρεια της Πολιτείας της Πενσιλβάνιας, όπου βρίσκεται η πόλη Πίτσμπουργκ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις