Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / 20 Νοεμβρίου του 1989 – 28 Οκτωβρίου 2018: Η στιγμή που πέφτει “μαύρο” στο Mega
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 Νοεμβρίου του 1989 – 28 Οκτωβρίου 2018: Η στιγμή που πέφτει “μαύρο” στο Mega

Τέλος εποχής για το κανάλι Mega Ήταν 20 Νοεμβρίου του 1989 όταν το σήμα του εμφανίστηκε για πρώτη στους τηλεοπτικούς δέκτες. Τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου, λίγο μετά τις 2.00 και συγκεκριμένα στις 2.11 π.μ. το Mega σταμάτησε να εκπέμπει. Κατά τη διάρκεια του ιστορικού σήριαλ «Απαράδεκτοι» η οθόνη μαύρισε, σε έναν διάλογο του Βλάσση […]

Τέλος εποχής για το κανάλι Mega

Ήταν 20 Νοεμβρίου του 1989 όταν το σήμα του εμφανίστηκε για πρώτη στους τηλεοπτικούς δέκτες. Τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου, λίγο μετά τις 2.00 και συγκεκριμένα στις 2.11 π.μ. το Mega σταμάτησε να εκπέμπει.

Κατά τη διάρκεια του ιστορικού σήριαλ «Απαράδεκτοι» η οθόνη μαύρισε, σε έναν διάλογο του Βλάσση Μπονάτσου με τη Ρένια Λουιζίδου.

Πλέον το Mega θα «παίζει» μόνο μέσα από τις συνδρομητικές πλατφόρμες και συγκεκριμένα από τη συχνότητα 984 της ΝΟVΑ και 106 της Cosmote TV.

Δείτε τη συγκεκριμένη στιγμή

Το τέλος του καναλιού είχε ανακοινωθεί από την Παρασκευή όταν έγινε γνωστό πως μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης απέστειλε την απόφαση στη DIGEA η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε επίσημα την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ότι θα διακόψει το σήμα της.

Στην ανακοίνωσή της η Digea ανέφερε πως «ενημερώνει το τηλεοπτικό κοινό ότι κατόπιν έγγραφης γνωστοποίησης που έλαβε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), θα προχωρήσει, ως υποχρεούται, από το νόμο και το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας της, στη διακοπή της παροχής υπηρεσιών ψηφιακής μετάδοσης του τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας «MEGA». Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες της Κυριακής 28/10/2018».

«Τραγική μέρα για όλους τους συναδέλφους μας»

Για το «μαύρο» στο Mega μίλησε στο ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ 104,6» και τους Βασίλη Γούλα και Ελένη Γκρήγκοβιτς ο εκπρόσωπος των τεχνικών του καναλιού, Γιώργος Αλειφέρης.

«Τραγική μέρα για μένα και όλους τους συναδέλφους μας. Έχουμε μείνει απλήρωτοι, στην ανεργία και στην περαιτέρω φτωχοποίηση. Έχουμε μεγαλώσει με το mega», τόνισε ο κ. Αλειφέρης.

«Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη την έχουν οι μέτοχοι και οι ιδιοκτήτες. Ευθύνη της κυβέρνησης γιατί άφησε τους εργαζόμενους να είναι όμηροι στον κάθε εκδότη. Απολύονται άνθρωποι 50ετών και μένουν στο κενό, δεν υπάρχει καμία νομοθεσία για αυτούς», πρόσθεσε ο κ. Αλειφέρης.

Επίσης, ο κ. Αλειφέρης ανέφερε ότι «την Τρίτη έχουμε δικαστήριο, η εταιρεία πηγαίνει σε ειδική εκκαθάριση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις