Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τραγικό λάθος της ΕΡΤ3: «Μακεδονία» η ΠΓΔΜ στον αγώνα χάντμπολ με την Εθνική!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγικό λάθος της ΕΡΤ3: «Μακεδονία» η ΠΓΔΜ στον αγώνα χάντμπολ με την Εθνική!

Ένα επιεικώς τραγικό λάθος έκανε η δημόσια τηλεόραση βαφτίζοντας την ομάδα της FYROM “Μακεδονία” στον επίσημο αγώνα με την Εθνική Ελλάδας στην Κοζάνη. Για τον αγώνα χάντμπολ στην Κοζάνη ανάμεσα στις εθνικές ομάδες Ελλάδας και Σκοπίων, για τα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος γινόταν “θόρυβος” μεγάλο διάστημα. Παρότι ελήφθησαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον κίνδυνο επεισοδίων, […]

Ένα επιεικώς τραγικό λάθος έκανε η δημόσια τηλεόραση βαφτίζοντας την ομάδα της FYROM “Μακεδονία” στον επίσημο αγώνα με την Εθνική Ελλάδας στην Κοζάνη.

Για τον αγώνα χάντμπολ στην Κοζάνη ανάμεσα στις εθνικές ομάδες Ελλάδας και Σκοπίων, για τα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος γινόταν “θόρυβος” μεγάλο διάστημα.

Παρότι ελήφθησαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον κίνδυνο επεισοδίων, δημιουργήθηκε μείζον ζήτημα και μάλιστα ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Η ΕΡΤ3, όπως φαίνεται από τον πίνακα του σκορ, εμφάνισε την γειτονική χώρα ως MKD, δηλαδή «Μακεδονία».

Η πάγια τακτική σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ΠΓΔΜ να αναγράφεται ως FYROM κάτι που όμως η δημόσια τηλεόραση φαίνεται ότι αγνόησε, προκαλώντας αντιδράσεις.

Η διόρθωση ήρθε σε περίπου 20 λεπτά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις