Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σκόπια: Κοινοβουλευτική ομάδα σχηματίζουν “οι 8” που στήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών
ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Κοινοβουλευτική ομάδα σχηματίζουν “οι 8” που στήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τη δική τους κοινοβουλευτική ομάδα θα σχηματίσουν οι οκτώ «αντάρτες» βουλευτές του VMRO-DPMNE που αγνόησαν την κομματική γραμμή και ψήφισαν «ναι» στις συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων (ΜΙΑ), οι οκτώ βουλευτές θα ξεκινήσουν να λειτουργούν ως ανεξάρτητοι, ενώ θα συγκροτήσουν νέα κοινοβουλευτική ομάδα. Ο πρόεδρος της Βουλής Tαλάτ […]

Τη δική τους κοινοβουλευτική ομάδα θα σχηματίσουν οι οκτώ «αντάρτες» βουλευτές του VMRO-DPMNE που αγνόησαν την κομματική γραμμή και ψήφισαν «ναι» στις συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων (ΜΙΑ), οι οκτώ βουλευτές θα ξεκινήσουν να λειτουργούν ως ανεξάρτητοι, ενώ θα συγκροτήσουν νέα κοινοβουλευτική ομάδα.

Ο πρόεδρος της Βουλής Tαλάτ Tζαφέρι δήλωσε στο ΜΙΑ ότι έλαβε τις επιστολές από τους οκτώ βουλευτές, που ανακοινώνουν ότι στο μέλλον θα λειτουργούν στη Βουλή ως ανεξάρτητοι.

Επίσης, με επίσημο έγγραφο προς το αρχείο του Κοινοβουλίου ανακοινώθηκε ότι οι βουλευτές θα συγκροτήσουν νέα κοινοβουλευτική ομάδα.

Ως πιθανότερη επικεφαλής της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας φέρεται η η πρώην υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι Ελιζαμπέτα Καντσέσκα Μιλέφσκα.

Πηγές αναφέρουν ότι η νέα ΚΟ θα λειτουργεί αντιπολιτευτικά. Τα μέλη της θα λαμβάνουν μέρος σε συζητήσεις για τις τροπολογίες στη συνταγματική αναθεώρηση και θα στηρίξουν τα τέσσερα αιτήματα που έστειλαν στη Βουλή πριν την ψηφοφορία της 19ης Οκτωβρίου και αφορούν στη διασφάλιση της «Μακεδονικής ταυτότητας».

Πέραν της Καντσέφσκα Μιλέσκα, οι υπόλοιποι βουλευτές που θα μετέχουν στη νέα ΚΟ είναι οι: Σάσο Βασίλιεφσκι, Κρστο Μούκοσκι, Λιούμπεν Αρναούντοφ, Βλάντανκα Αβίροβιτς, Εμίλια Αλεξάντροβα, Νόλα Ισμαήλοβα Σταρόβα και Ζεκίρ Ραμτσίλοβιτς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις