Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πρώην στρίπερ, bodybuilder και φανατικός οπαδός του Τραμπ ο δράστης των “τρομοδεμάτων” στις ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Πρώην στρίπερ, bodybuilder και φανατικός οπαδός του Τραμπ ο δράστης των “τρομοδεμάτων” στις ΗΠΑ

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ο άντρας που κατάφερε να τρομοκρατήσει τις ΗΠΑ στέλνοντας τρομοδέματα σε πρόσωπα που τάσσονται κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ Συγκεκριμένα, έστειλε τουλάχιστον 13 παγιδευμένων πακέτων σε πολιτικούς και ΜΜΕ, που έχουν επικρίνει τον Αμερικανό πρόεδρο. Ο Σέζαρ Σέιοκ, ηλικίας 56 ετών, bodybuilder και με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο, μένει στη Φλόριντα, έχει […]

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ο άντρας που κατάφερε να τρομοκρατήσει τις ΗΠΑ στέλνοντας τρομοδέματα σε πρόσωπα που τάσσονται κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ

Συγκεκριμένα, έστειλε τουλάχιστον 13 παγιδευμένων πακέτων σε πολιτικούς και ΜΜΕ, που έχουν επικρίνει τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο Σέζαρ Σέιοκ, ηλικίας 56 ετών, bodybuilder και με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο, μένει στη Φλόριντα, έχει συνδέσμους με τη Νέα Υόρκη, αλλά δεν ήταν γνωστός στις Αρχές.

Φανατικός οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ, είχε φοιτήσει στο Brevard College της Βόρειας Καρολίνας το 1980, έχοντας παρακολουθήσει τρία εξάμηνα, ωστόσο δεν αποφοίτησε ποτέ, όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο του κολλεγίου.

Ο πρώην στρίπερ είχε εκδηλώσει εκρήξεις βίαιου θυμού, απειλώντας να βάλει βόμβα σε μια ηλεκτρική εταιρεία και αναρτώντας στο Ίντερνετ δηλητηριώδεις επιστολές.

Το 2002 απαγγέλθηκαν σε βάρος του κατηγορίες ότι απείλησε να βάλει βόμβα σε μια ηλεκτρική εταιρεία κοινής ωφελείας επειδή προσπάθησε να του κόψει το φως, λέγοντας στον αντιπρόσωπο της εταιρείας ότι θα είναι «χειρότερα από την 11η Σεπτεμβρίου», σύμφωνα με μια αναφορά της αστυνομίας του Μαϊάμι. Στη διάρκεια των ετών είχε συλληφθεί για οικογενειακή βία, κλοπή και απάτη.

Τους τελευταίους μήνες είναι εγγεγραμμένο μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, και καταφερόταν στο Facebook εναντίον Δημοκρατικών όπως η Χίλαρι Κλίντον και ο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ δημοσιοποιούσε στο Twitter δηλητηριώδεις επιθέσεις εναντίον του Τζορτζ Σόρος. Έγραψε ένα μήνυμα κατά του Σόρος στο Twitter την Τετάρτη, δύο ημέρες αφού ταχυδρόμησε μια βόμβα στην κατοικία αυτού του δισεκατομμυριούχου χρηματοδότη των Δημοκρατικών, όπως υποστηρίζουν οι ομοσπονδιακές αρχές.

Το λευκό βαν του, το οποίο κατέσχεσαν οι αρχές, είχε στα παράθυρα πολλές αφίσες υπέρ του Τραμπ, ανάμεσά τους ένα σκίτσο που εικονίζει τον πρόεδρο να στέκεται πάνω σ’ ένα άρμα μάχης που γράφει «Τραμπ». Το βαν είχε επίσης φωτογραφίες της Κλίντον και άλλων Δημοκρατικών, πάνω στα πρόσωπα των οποίων ήταν κολλημένοι στόχοι σκοποβολής.

sayoc-d1f4_2

Ο Ντέιβιντ Σάιπκιν, 39 ετών, σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, θυμάται πως έβλεπε το βαν παρκαρισμένο έξω από ένα εμπορικό κέντρο κοντά στο σπίτι του για περισσότερο από έναν χρόνο και μέχρι και το φετινό καλοκαίρι.

«Είχε συχνά μια πόρτα ανοιχτή ή ένα παράθυρο ανοιχτό, πράγμα που με έκανε να πιστεύω πως ήταν κάποιος μέσα», είπε ο Σάιπκιν σε τηλεφωνική συνέντευξη. «Έμενε όλη τη νύκτα. Το είδα δεκάδες φορές».

Πριν από δύο εβδομάδες, ο Σέιοκ απείλησε μέσω του Twitter μια πρώην κοινοβουλευτική εκπρόσωπο των Δημοκρατικών μετά την εμφάνισή της στο Fox News. Το tweet την προειδοποιούσε «να αγκαλιάζει πολύ σφιχτά τους αγαπημένους της κάθε φορά που βγαίνει» από το σπίτι. Η γυναίκα, η Ροσέλ Ρίτσι, τον ανέφερε στο Twitter, όμως η εταιρεία θεώρησε πως δεν είχε παραβιάσει κανέναν κανόνα συμπεριφοράς.

Ένα προφίλ στο Facebook, που φαίνεται πως ανήκει στον Σέιοκ, είχε βίντεο και φωτογραφίες του σε πολλές συγκεντρώσεις του Τραμπ, ανάμεσα στις οποίες τουλάχιστον μία στη Φλόριντα. Αρκετές καταχωρίσεις περιείχαν αντιμουσουλμανικές δηλώσεις.

Ο Σέιοκ έφυγε για να ακολουθήσει καριέρα επαγγελματία παλαιστή του κατς και αργότερα έφτιαξε την εταιρεία του. Προωθεί προϊόντα, κάνει κρατήσεις και είναι «ιδιοκτήτης ζωντανής διασκέδασης», σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn.

Κήρυξε χρεοκοπία το 2012 στο Μαϊάμι, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία. Τότε ο Σέιοκ είχε πει πως ζούσε με τη μητέρα του και είχε αφήσει πρόσφατα μια δουλειά διευθυντή καταστήματος με μισθό μικρότερο από 12.000 δολάρια τον χρόνο. Ανέφερε ως μοναδικά περιουσιακά στοιχεία του επιστροφή φόρου 1.150 δολαρίων και ένα όχημα Chevy Tahoe του 2001.

Στη σελίδα του στο LinkedIn ανέφερε πως σπούδαζε κτηνιατρική στο High Point University στη Βόρεια Καρολίνα, όμως εκπρόσωπος της σχολής είπε πως δεν παρακολούθησε μαθήματα εκεί.

Τραμπ: Συλλάβαμε τον δράστη

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια σύντομης ομιλίας του οι Αρχές έχουν συλλάβει τον άνδρα που έστελνε δέματα με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

“Τέτοιου είδους πράξεις είναι ειδεχθείς και δεν έχουν καμία θέση στη χώρα μας”, τόνισε ο Τραμπ.

“Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εδραιωθεί η πολιτική βία”, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, προτού δεσμευθεί να την σταματήσει. “Οι Αμερικανοί πρέπει να ενωθούν, να δείξουν στον κόσμο ότι είμαστε ενωμένοι”, υπογράμμισε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις