Νέα αποκάλυψη Κοτζιά: Οι Τούρκοι ήξεραν για την επέκταση στην αιγιαλίτιδα ζώνη (vid)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα αποκάλυψη Κοτζιά: Οι Τούρκοι ήξεραν για την επέκταση στην αιγιαλίτιδα ζώνη (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

  Ολοένα και περισσότερες αποκαλύψεις που ανησυχούν το Μαξίμου κάνει ο παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς Όπως είπε σε κανάλι της Κύπρου, «οι Τούρκοι ήξεραν για τις αποφάσεις της Ελλάδας για την επέκταση στην αιγιαλίτιδα». «Δεν αιφνιδιάστηκαν για την αιγιαλίτιδα οι Τούρκοι, το ξέρουν από καιρό ότι θα την επεκτείνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο κυπριακό […]

27.10.2018 | 11:40

 

Ολοένα και περισσότερες αποκαλύψεις που ανησυχούν το Μαξίμου κάνει ο παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς

Όπως είπε σε κανάλι της Κύπρου, «οι Τούρκοι ήξεραν για τις αποφάσεις της Ελλάδας για την επέκταση στην αιγιαλίτιδα».

«Δεν αιφνιδιάστηκαν για την αιγιαλίτιδα οι Τούρκοι, το ξέρουν από καιρό ότι θα την επεκτείνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο κυπριακό κανάλι ΣΙΓΜΑ.

Όπως τόνισε, η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα κ. Μαυροειδή ήταν προγραμματισμένη από καιρό. «Μπορεί οι Τούρκοι να έκαναν κάποιες ερωτήσεις να είχαν κάποιες απορίες για την αιγιαλίτιδα» ανέφερε.

«Παραμένω βουλευτής της πλειοψηφίας» ξεκαθάρισε παράλληλα ο τέως υπουργός Εξωτερικών, απορρίπτοντας κάθε σενάριο αυτονόμησής από τον ΣΥΡΙΖΑ του ιδίου και της Κίνησης Πράττω που έχει ιδρύσει.

Ο κ. Κοτζιάς μίλησε και για την συνάντηση στον ΟΗΕ τον Ιανουάριο του 2017 με τον κ. Τσαβούσογλου και τον τότε υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, όπου η Τουρκία επεχείρησε  να ανοίξει συζήτηση για τις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού, πράγμα που απετράπη.

Εξέφρασε ακόμα την εκτίμηση ότι η επόμενη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό θα ξεκινήσει από καλύτερη θέση  επειδή έχει μπει πάνω στο τραπέζι το θέμα των εγγυήσεων  και των συμμαχιών, όπου είναι το θεμελιακό ζήτημα    της διεθνούς πτυχής του Κυπριακού.

Ο κ. Κοτζιάς έδωσε την δική του εκτίμηση για τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και τις προκλήσεις της Τουρκίας, τονίζοντας πως οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται έχουν την θωράκιση των κρατών τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το τουρκικό υπουργείο Παιδείας βάζει ως μάθημα στα σχολεία τη "Γαλάζια Πατρίδα" - Άλλαξαν όνομα και στο Αιγαίο 27.10.2018 | 11:40
Το βαρύ ζεϊμπέκικο του Κουτσούμπα από τις ΗΠΑ - Δείτε βίντεο 27.10.2018 | 11:40
Λαμία: Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτου με μηχανή - Στο νοσοκομείο ο δικυκλιστής 27.10.2018 | 11:40
«Ξεφτίλες, παιδιά δεν έχετε;» - Οργή συγγενών μετά την απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι 27.10.2018 | 11:40
Δημητρακόπουλος για την υπόθεση Καλλιάνου: Εκαναν οι γιατροί συνωμοσία για να κοροϊδέψουν την οικογένειά του; 27.10.2018 | 11:40
Λουτσέσκου για την ένταση στο φινάλε: Το 2018 δεν στείλατε εδώ το BBC για να δείτε πως έκλεψε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ 27.10.2018 | 11:40
Έντονο φραστικό επεισόδιο Ιωαννίδη με οπαδό: «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» 27.10.2018 | 11:40
Αλμέιδα: Γιατί υπήρχε τόσος κόσμος μέσα στο γήπεδο; Κακή η αντίδρασή μου, αλλά με έσπρωξαν 27.10.2018 | 11:40
Exit mobile version