Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η αδικαιολόγητη δικαιολογία του 70χρονου για το συμβάν σε πτήση της Ryanair (pics+vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Η αδικαιολόγητη δικαιολογία του 70χρονου για το συμβάν σε πτήση της Ryanair (pics+vid)

Διεθνή κατακραυγή προκάλεσε πρόσφατα ένας επιβάτης της Ryanair, ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας πτήσης από τη Βαρκελώνη στο Λονδίνο επιτέθηκε φραστικά και έβρισε χυδαία μια συνεπιβάτιδα του με κινητικά προβλήματα, επειδή ήταν μαύρη. Λίγες ημέρες αργότερα, ο 70χρονος, ονόματι David Mesher, μίλησε στην βρετανική τηλεόραση και ισχυρίστηκε πως δεν είναι ρατσιτστής, ενώ απολογήθηκε για […]

Διεθνή κατακραυγή προκάλεσε πρόσφατα ένας επιβάτης της Ryanair, ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας πτήσης από τη Βαρκελώνη στο Λονδίνο επιτέθηκε φραστικά και έβρισε χυδαία μια συνεπιβάτιδα του με κινητικά προβλήματα, επειδή ήταν μαύρη.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο 70χρονος, ονόματι David Mesher, μίλησε στην βρετανική τηλεόραση και ισχυρίστηκε πως δεν είναι ρατσιτστής, ενώ απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Δεν είμαι ρατσιστής με κανέναν τρόπο και ήταν απλώς μια άτυχη στιγμή κακής διάθεσης». Απευθυνόμενος στο θύμα του, την 77χρονη Delsie Gayle, ο ίδιος είπε: «Απολογούμαι για όλη την αναστάτωση σου εκείνη την στιγμή αλλά και από εκείνο το περιστατικό και έπειτα».

5428730-0-image-a-1_1540531838790

Ο Mesher επιχείρησε να αιτιολογήσει την συμπεριφορά του, ισχυριζόμενος πως έχασε την ψυχραιμία του όταν η Gayle δεν σηκωνόταν, ώστε ο ίδιος να καθίσει στην θέση του.

Από την πλευρά της η 70χρονη γυναίκα, η οποία βρέθηκε στην ίδια εκπομπή, δεν φάνηκε να συγκινείται από την απολογία του Mesher, καθώς στην ερώτηση αν δέχεται την συγγνώμη του, εκείνη απάντησε: «Δεν νομίζω. Πρέπει να ξεχνάς και να συγχωρείς, αλλά θα πάρει αρκετό χρόνο. Ήμουν τόσο καταθλιπτική που το μόνο που έκανα ήταν να κλαίω. Δεν μπορώ να κοιμηθώ».

5429864-6319095-image-a-30_1540536444207

Η ίδια και η κόρη της, η οποία την συνόδευε, πρόσθεσαν πως κατά τη διάρκεια του περιστατικού και της επίθεσης που δέχτηκε, θα μπορούσαν να την υπερασπιστούν και να την βοηθήσουν περισσότεροι συνεπιβάτες, κάτι που δεν συνέβη.

5429734-6319095-image-a-29_1540536090301

Ο Mesher κατά τη διάρκεια του παραληρήματος του είχε πει μεταξύ άλλων για την ηλικιωμένη γυναίκα: «Δεν με νοιάζει αν είναι ανάπηρη ή όχι – αν εγώ της πω να σηκωθεί και να βγει… θα βγει», ενώ αργότερα συνέχισε να την προσβάλλει λέγοντας: «Ελπίζω κάποιος να κάτσει δίπλα σου, επειδή εγώ δεν θέλω να κάτσω δίπλα σ’ εσένα και στο άσχημο πρόσωπό σου. Μη μου μιλάς σε μια γ@@@ ξένη γλώσσα, ηλίθια άσχημη αγελάδα».[quote]CONTENT_HERE[/quote]

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις