Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δύο τσουνάμι σε Ελλάδα και Ιταλία μετά τον σεισμό στη Ζάκυνθο
ΕΛΛΑΔΑ

Δύο τσουνάμι σε Ελλάδα και Ιταλία μετά τον σεισμό στη Ζάκυνθο

Δύο τσουνάμι καταγράφτηκαν σε Ελλάδα και Ιταλία μετά τον σεισμό των 6.4 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Ζακύνθου. Σύμφωνα με τον καθηγητή σεισμολογίας Άκη Τσελέντη, ο σεισμός όχι μόνο έγινε αισθητός μέχρι της Σικελία και την Μάλτα, αλλά και προκάλεσε μίνι- τσουνάμι 12 εκατοστών. Σύμφωνα με τον καθηγητή που μίλησε στον ΣΚΑΪ, το ένα τσουνάμι καταγράφτηκε στον κόλπο της […]

Δύο τσουνάμι καταγράφτηκαν σε Ελλάδα και Ιταλία μετά τον σεισμό των 6.4 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με τον καθηγητή σεισμολογίας Άκη Τσελέντη, ο σεισμός όχι μόνο έγινε αισθητός μέχρι της Σικελία και την Μάλτα, αλλά και προκάλεσε μίνι- τσουνάμι 12 εκατοστών.

Σύμφωνα με τον καθηγητή που μίλησε στον ΣΚΑΪ, το ένα τσουνάμι καταγράφτηκε στον κόλπο της Κυπαρισσίας και ακόμη ένα τσουνάμι κατέγραψαν οι Ιταλοί.

Ο καθηγητής ανέφερε πως δεν υπάρχουν φόβοι για άλλο τσουνάμι, ενώ αυτό που περιμένουν οι σεισμολόγοι είναι έναν μετασεισμό περίπου 6 ρίχτερ τις επόμενες μέρες.

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, ανέφερε πως υπήρξε τσουνάμι 15-29 εκατοστών στην Κυπαρισσία και το Κατάκολο Ηλείας. Ωστόσο με την σειρά του τόνισε πως δεν υπάρχει ανησυχία από τώρα και στο εξής για άλλο τσουνάμι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις