Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Χειροπέδες σε αστυνομικούς – Κατηγορούνται πως ήταν μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χειροπέδες σε αστυνομικούς – Κατηγορούνται πως ήταν μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Του Πέτρου Καρσιώτη Δύο αστυνομικοί, που υπηρετούσαν έως τώρα στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, με την κατηγορία ότι για χρόνια ήταν μέλη ευρύτατου κυκλώματος, το οποίο διακινούσε παράτυπους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα! Με βάρκες μέσω του ποταμού Έβρου από Τουρκία Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δύο αστυνομικοί, που υπηρετούσαν έως τώρα στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, με την κατηγορία ότι για χρόνια ήταν μέλη ευρύτατου κυκλώματος, το οποίο διακινούσε παράτυπους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα!

Με βάρκες μέσω του ποταμού Έβρου από Τουρκία

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διακίνηση σε συνεργασία με Τούρκους διακινητές που βρίσκονταν στην απέναντι όχθη του ποταμού, γινόταν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα με βάρκες μέσω του ποταμού Έβρου.

Συνελήφθη και αγρότης με ρόλο ενδιάμεσου των κεφαλών του κυκλώματος

Ενώ ο αριθμός των διακινηθέντων παράνομα μέσω του ποταμού Έβρου αλλοδαπών, παραμένει άγνωστος, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, συνελήφθη και ένας αγρότης από χωριό της περιοχής ο οποίος φέρεται να ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους Τούρκους διακινητές παράτυπων μεταναστών.

Έρευνα και στη Βουλγαρία

Φέρονται επίσης να εμπλέκονται και άτομα και της Βουλγαρίας καθώς οι διαδρομές της παράτυπης μετανάστευσης σε αρκετές περιπτώσεις όταν ήταν αδύνατο να γίνουν μέσω του ποταμού με τις βάρκες, νυχτερινές, πάντα, ώρες, γίνονταν από το βουλγαρικό έδαφος.

Από τη στιγμή που οι παράτυποι μετανάστες έφθαναν στο ελληνικό έδαφος, συνεργάτες του κυκλώματος τους προωθούσαν με αυτοκίνητα στο εσωτερικό της χώρας.

Χιλιάδες ευρώ τα κέρδη του κυκλώματος

Το κύκλωμα τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ελλάδα έχει κερδίσει χιλιάδες ευρώ από τις πληρωμές των μεταναστών. Ο ακριβής αριθμός των διακινηθέντων δεν είναι γνωστός.

Οι πληροφορίες για την ύπαρξη κυκλώματος με την πιθανή συμμετοχή αστυνομικών είχε φθάσει στις αρχές από το περασμένο καλοκαίρι.

Από το καλοκαίρι ομάδα αστυνομικών συνέλεγε στοιχεία

Από τότε ορίστηκε ομάδα αστυνομικών να συλλέγει στοιχεία για το σοβαρό ζήτημα.

Χθες τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος πέρασαν χειροπέδες στους δύο συνοριοφύλακες και στον αγρότη και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τους.

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα στις όχθες του Έβρου

Τούρκοι διακινητές στη γείτονα χώρα έβρισκαν τους επιθυμούντες να μετακινηθούν, εισέπρατταν τα χρήματα και έρχονταν σε συνεννόηση με τους Έλληνες διακινητές.

Οι αστυνομικοί με την εικόνα που είχαν από τη φύλαξη και την ανάπτυξη δυνάμεων στις όχθες του Έβρου- δεν γίνεται να φυλάσσονται όλα τα σημεία- έδιναν το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι βάρκες και να βγουν στο ελληνικό έδαφος χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς.

Στοιχεία στις τουρκικές και βουλγαρικές αρχές

Ήδη στοιχεία της υπόθεσης έχουν διαβιβαστεί τόσο στις τουρκικές αρχές όσο και στις βουλγαρικές και η ελληνική πλευρά περιμένει συλλήψεις και στις δύο χώρες μελών του ίδιου κυκλώματος.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα εμπλοκής αστυνομικών σε παρόμοια κυκλώματα τον τελευταίο καιρό.

Είχε συλληφθεί κι άλλος αστυνομικός σε νησί

Πριν από λίγες ημέρες, όπως είχε γράψει η Alphafreepress, συνελήφθη και αστυνομικός που υπηρετούσε σε νησί του Αιγαίου.

Τον αναγνώρισε ως μέλος κυκλώματος διευκόλυνσης

Παλαιστίνιος παράτυπος μετανάστης που συνελήφθη αναγνώρισε στο πρόσωπο του αστυνομικού αυτόν που τον είχε διευκολύνει ως μέλος κυκλώματος να φύγει με πλαστά  ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις