Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στις φυλακές Κορυδαλλού το ζεύγος Παπαντωνίου
ΕΛΛΑΔΑ

Στις φυλακές Κορυδαλλού το ζεύγος Παπαντωνίου

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, μετά τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο και τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη  Ο πρώην υπουργός δεν έπεισε με τις εξηγήσεις του στις αρχές για το πώς κατέληξαν στους λογαριασμούς του 2.800.000 ελβετικά φράγκα. Το ίδιο και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, η οποία […]

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, μετά τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο και τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη 

Ο πρώην υπουργός δεν έπεισε με τις εξηγήσεις του στις αρχές για το πώς κατέληξαν στους λογαριασμούς του 2.800.000 ελβετικά φράγκα. Το ίδιο και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, η οποία κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα λόγω του ότι είναι συνδικαιούχος στους περισσότερους από τους λογαριασμούς που φέρεται ότι διακίνησαν το ποσό των 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων.

Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα το ζεύγος Παπαντωνίου κατέβηκε από τον 2ο όροφο των ανακριτικών γραφείων φορώντας χειροπέδες και μπήκε σε κλούβα της Αστυνομίας. Και οι δύο οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου και διανυκτέρευσαν στο Τμήμα Μεταγωγών.

Η μαραθώνια απολογία του κατηγορούμενου πρώην υπουργού, που διήρκεσε συνολικά 16 ώρες, δεν κατάφερε να πείσει ανακριτές και εισαγγελέα πως δεν έλαβε, όπως ισχυρίστηκε, «δώρο» για να προχωρήσει η σύμβαση 010Β/03 που υπογράφηκε στις 6/2/2003 για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού με αντισυμβαλλόμενα μέρη την εταιρεία Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ -ως κύριου αναδόχου- και υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDERLAND  B.V. και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Πρόκειται για σύμβαση που εκτιμάται ότι ζημίωσε το Δημόσιο κατά 400 εκατομμύρια ευρώ. Για τις Αρχές, υπήρξαν ενδείξεις ότι τα 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα συνδέονται με την υπογραφή της σύμβασης για τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού.

Η δικογραφία αναφέρεται σε εισροές χρηματικών ποσών από λογαριασμό της γαλλικής εταιρείας σε λογαριασμό που διατηρούσε στη Γενεύη ο αποβιώσας πλέον αντιπρόσωπός της, Χαράλαμπος Μπεκατώρος. Από εκεί τμηματικά μεταφέρονταν στην Κύπρο, από όπου γίνονταν τμηματικές αναλήψεις ποσών. Τα επίμαχα ποσά, κατά τους ανακριτές, εμφανίζονται κατατεθειμένα σε λογαριασμούς πολιτικού μηχανικού, φίλου του ζεύγους Παπαντωνίου.

Ο μηχανικός, που είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση, απολογήθηκε πριν από λίγες ημέρες στους ανακριτές Διαφθοράς και αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις