Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ανθρωποκυνηγητό για απατεώνες που τάζουν επιστροφές φόρου, του Πέτρου Καρσιώτη
ΕΛΛΑΔΑ

Ανθρωποκυνηγητό για απατεώνες που τάζουν επιστροφές φόρου, του Πέτρου Καρσιώτη

Του Πέτρου Καρσιώτη Έρευνες σε πολλές περιοχές της Ηπείρου πραγματοποιεί η Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο ανδρών, οι οποίοι εξαπατούν ηλικιωμένες γυναίκες, τάζοντας επιστροφή φόρου για τα παιδιά τους, που αγγίζουν και τα 15.000 ευρώ! Όμως, μοναδική τους επιδίωξη είναι να αποσπάσουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν από τους ευκολόπιστους ηλικιωμένους που… θαμπώνονται […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έρευνες σε πολλές περιοχές της Ηπείρου πραγματοποιεί η Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο ανδρών, οι οποίοι εξαπατούν ηλικιωμένες γυναίκες, τάζοντας επιστροφή φόρου για τα παιδιά τους, που αγγίζουν και τα 15.000 ευρώ!

Όμως, μοναδική τους επιδίωξη είναι να αποσπάσουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν από τους ευκολόπιστους ηλικιωμένους που… θαμπώνονται από τέτοια ποσά.

Και κάποιοι από αυτούς, σπεύδουν να πληρώσουν το… παράβολο!

Χτύπησαν τις τελευταίες ημέρες και στα Ιωάννινα

Τις τελευταίες ημέρες στα Ιωάννινα, το δίδυμο των απατεώνων, που αναζητούνται,  κατάφεραν με την «πειθώ» τους να αποσπάσουν το τρομακτικό ποσό των 6.500 ευρώ από ηλικιωμένη γυναίκα.

Της είχαν υποσχεθεί ότι με τη… διαμεσολάβησή τους, ο γιος της θα «έβλεπε» επιστροφή στους τραπεζικούς λογαριασμούς του, ποσού, ύψους 15.000 ευρώ!

Όταν η γυναίκα επικοινώνησε με τον γιο της και αντελήφθη την απάτη,  ήταν αργά.

Εντόπισαν τη γυναίκα να περπατά στον δρόμο

Σύμφωνα με πληροφορίες της Alphafreepress, οι δύο άνδρες εντόπισαν την ηλικιωμένη γυναίκα να περπατά στο δρόμο.

Με τεχνάσματα που χρησιμοποίησαν κατάφεραν να την πείσουν ότι είναι γνωστοί του γιου της και ότι αυτός μπορούσε να πάρει μεγάλο ποσό από την Εφορία ως επιστροφή φόρων.

Εκείνη τους οδήγησε στο σπίτι.

Αρχικά της ζήτησαν 1.500 ευρώ

Αρχικά είχαν ζητήσει 1.500 ευρώ για να πληρωθεί το… παράβολο και να «ξεμπλοκαρισθεί» η διαδικασία.

Βλέποντας όμως στο σπίτι ότι υπήρχαν περισσότερα χρήματα, ανέβασαν το ποσό στα 3.000 ευρώ.

Η ηλικιωμένη τα έδωσε και για έναν λόγο πάρα πάνω.

Ο συνεργός μιλούσε με τον «γιο» της στο τηλέφωνο

Γιατί πίστεψε ότι ο συνεργός μίλησε πράγματι με το γιο της στο τηλέφωνο ο οποίος δήθεν προέτρεπε τη μητέρα του να δώσει τα χρήματα για το παράβολο!

Όση ώρα ήταν απασχολημένη η γυναίκα, οι δράστες της απάτης αφαίρεσαν και από το πορτοφόλι άλλα 3.500 ευρώ, ανεβάζοντας το ποσό στα 6.5000 ευρώ!

την ώρα που έφευγαν η γυναίκα κάτι κατάλαβε ότι δεν πήγαινε καλά και τηλεφώνησε στο γιο της, ο οποίος της είπε ότι από κανέναν δεν περίμενε καμία επιστροφή φόρου.

Οι δράστες είχαν γίνει καπνός

Όμως, οι δράστες είχαν μπει ήδη σε αυτοκίνητο και είχαν γίνει καπνός.

Η δεύτερη γυναίκα που πλησίασαν, τους απέκρουσε

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Ιωαννίνων έγιναν δέκτες και μιας ακόμη καταγγελίας από άλλη ηλικιωμένη την οποία οι ίδιοι δράστες είχαν πλησιάσει στο δρόμο.

Η γυναίκα όμως αυτή αντέδρασε, αφού κατάλαβε ότι η Εφορία δεν επιστρέφει χρήματα με αυτόν τον τρόπο και οι δράστες αποχώρησαν.

Οι συμβουλές της Αστυνομικής Διεύθυνσης προς τους πολίτες

Με την ευκαιρία και μέχρι να υπάρξει αποτέλεσμα στην έρευνα των αστυνομικών η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζει στους πολίτες, ότι:

  • Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας πλησιάζουν ως υπάλληλοι Υπηρεσιών ή γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
  • Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή εργασιών, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
  • Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
  • Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
  • Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
  • Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
  • Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις